Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλογόμυγα με εντυπωσιακά οπίσθια παίρνει το όνομα της Μπιγιονσέ

Αλογόμυγα με εντυπωσιακά οπίσθια παίρνει το όνομα της Μπιγιονσέ

Η διάσημη ποπ τραγουδίστρια Μπιγιονσέ έχει πλέον το alter ego της στο βασίλειο των εντόμων. Αυστραλοί ερευνητές χάρισαν το όνομά της σε μια σπάνια αλογόμυγα με εντυπωσιακά, χρυσά οπίσθια. Η Scaptia beyonceae ανακαλύφθηκε το 1981, τη χρονιά που γεννήθηκε η Αμερικανίδα σταρ.

Η διάσημη ποπ τραγουδίστρια Μπιγιονσέ έχει πλέον το alter ego της στο βασίλειο των… εντόμων. Αυστραλοί ερευνητές χάρισαν το όνομά της σε μια σπάνια αλογόμυγα η οποία διαθέτει εντυπωσιακά χρυσά… οπίσθια.

Χάρη στη χρυσή κοιλιά της

Η μύγα Scaptia (Plinthina) beyonceae η οποία ενδημεί στο βόρειο Κουίνσλαντ και θεωρείται ως επιβλαβές έντομο, έλαβε το διάσημο όνομά της χάρη στο ασυνήθιστο χρυσό «επίθεμα» που φέρει στην κοιλιά της. Το συγκεκριμένο είδος εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1981 – πρόκειται για τη χρονιά κατά την οποία γεννήθηκε η Μπιγιονσέ.

Ο Μπράιαν Λέσαρντ από την Εθνική Υπηρεσία Επιστημών της Αυστραλίας (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation,CSIRO) ανέφερε ότι τα οπίσθια της συγκεκριμένης μύγας της δίνουν επάξια τον τίτλο της «διαχρονικότερης ντίβας μεταξύ των μυγών».

Όπως εξήγησε ο Δρ Λέσαρντ «οι μοναδικές χρυσές τρίχες στην κοιλιά της μύγας με οδήγησαν στο να της δώσω το όνομα της Μπιγιονσέ και μαζί μου έδωσαν την ευκαιρία να φέρω στο φως τη διασκεδαστική πλευρά της ταξονομίας – του κλάδου που αφορά την επίσημη ονοματοδοσία των ειδών».

Το λαμπερό όνομα που δόθηκε στη σπάνια αλογόμυγα συνάδει με τους κανόνες της Διεθνούς Επιτροπής Ονοματολογίας στη Ζωολογία, οι οποίοι επιτρέπουν να δίνονται στα διαφορετικά είδη ονόματα που τιμούν ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων.

Ο βάτραχος του Στινγκ και η αράχνη του Ζάπα

Υπάρχουν και άλλα είδη που έχουν λάβει το όνομα διασήμων. Δύο από αυτά είναι ο βάτραχος Hyla stingi που πήρε το όνομα του τραγουδιστή Sting καθώς και η αράχνη Pachygnatha zappa της οποίας το όνομα προέρχεται από τον γνωστό μουσικό και συνθέτη Φρανκ Ζάπα.

Μελέτη που περιγράφει την αλογόμυγα Scaptia beyonceae η οποία θεωρείται επιβλαβής αλλά την ίδια στιγμή βοηθά σημαντικά στην επικονίαση πολλών φυτών, δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Australian Journal of Entomology».

Η αυστραλιανή Υπηρεσία Επιστημών έχει ήδη επιχειρήσει να έλθει σε επαφή με τη Μπιγιονσέ προκειμένου να την ενημερώσει για τη… βάφτιση της μύγας με το όνομά της, ωστόσο δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση από την τραγουδίστρια (ίσως λόγω του ότι αυτές τις ημέρες ασχολείται όχι με βαφτίσια αλλά με τα γεννητούρια της πολύτιμης κόρης της).

Βήμα Science

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024