Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απόντος του Στίβεν Χόκινγκ η εκδήλωση για τα 70ά γενέθλιά του

Απόντος του Στίβεν Χόκινγκ η εκδήλωση για τα 70ά γενέθλιά του

Τα προβλήματα στη υγεία του εμπόδισαν τον Βρετανό φυσικομαθηματικό και κοσμολόγο Στίβεν Χόκινγκ μακριά από το συμπόσιο για τα 70α γενέθλια του που πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ. Ωστόσο, μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα όπου μίλησε για τον εαυτό του και κάλεσε τους ανθρώπους να εξακολουθήσουν να είναι περίεργοι. «Αν γνωρίζετε πώς λειτουργεί το σύμπαν, κατά κάποιο τρόπο το ελέγχετε», είπε ακόμη σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Τα προβλήματα στη υγεία του κράτησαν τον Βρετανό φυσικομαθηματικό και κοσμολόγο Στίβεν Χόκινγκ μακριά από το συμπόσιο για τα 70α γενέθλια του που πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Ο Χόκινγκ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μόλις την Παρασκευή, εξήγησε ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου, και δεν μπόρεσε να παραστεί. Δεν έγινε γνωστό πότε νοσηλεύτηκε και γιατί.

Ωστόσο, μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα όπου μίλησε για τον εαυτό του, κάλεσε τους ανθρώπους να εξακολουθήσουν να είναι περίεργοι και επανέλαβε την προειδοποίηση του ότι η ανθρωπότητα δεν θα επιβιώσει άλλα 1.000 χρόνια αν δεν αποικήσει το διάστημα.

«Θυμηθείτε να κοιτάζετε ψηλά στα αστέρια και όχι στα πόδια σας. Προσπαθήστε να βγάλετε νόημα από αυτό που βλέπεται και να αναρωτιέστε τι είναι αυτό που κάνει το σύμπαν να υπάρχει», είπε.

«Αν γνωρίζετε πώς λειτουργεί το σύμπαν, κατά κάποιο τρόπο το ελέγχετε», είπε ακόμη σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Στο ακροατήριο βρίσκονταν εκτός από διακεκριμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες και άλλες διασημότητες με την ελπίδα να δουν από κοντά τον τιμώμενο πρόσωπο. Έξω από την αίθουσα περίμεναν πολλοί άλλοι, μεταξύ τους και φοιτητές.

Σε σύντομες ομιλίες τους πανεπιστημιακοί μίλησαν με επαινετικά λόγια για τον επιστήμονα Χόκινγκ και τον άνθρωπο που δεν καταβλήθηκε από τη σοβαρή πάθηση του.

Ο Χόκινγκ, από τα 21 του χρόνια, πάσχει από ανίατη νευρομυική πάθηση (ασθένεια Λου Γκέρινγκ) που σταδιακά τον άφησε παράλυτο, ενώ από το 1985, μετά από εγχείρηση τραχειοτομής, έχασε και τη φωνή του.

Κατάφερε πάντως να διαψεύσει τις προβλέψεις και ζει σχεδόν 50 χρόνια με μία ασθένεια που κατά κανόνα αποδεικνύεται θανατηφόρα μέσα σε λίγα μόνο χρόνια από τη διάγνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024