Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανήσυχος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις έρευνες πάνω στον ιό Η5Ν1

Ανήσυχος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις έρευνες πάνω στον ιό Η5Ν1

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε τη «μεγάλη του ανησυχία» για τον τρόπο που διεξάγονται οι εργαστηριακές έρευνες που αφορούν σε μεταλλαγμένο ιό Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών. Στην Κίνα ήδη ανακοινώθηκε ότι ένας 39χρονος κατέληξε από πνευμονία, ενώ ήταν θετικός στον ιό  Η5Ν1.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε τη «μεγάλη του ανησυχία» για τον τρόπο που διεξάγονται οι εργαστηριακές έρευνες που αφορούν σε μεταλλαγμένο ιό Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών

Ολλανδικό εργαστήριο με επικεφαλής τον Ρον Φουσιέ στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Erasmus του Ρότερνταμ ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο ότι δημιούργησε, για πρώτη φορά, μια μετάλλαξη του ιού Η5Ν1 η οποία μπορεί να μεταδοθεί εύκολα ανάμεσα στα θηλαστικά και κατά συνέπεια στον άνθρωπο.

Ανάλογη έρευνα πραγματοποίησε για τον συγκεκριμένο ιό και το πανεπιστήμιου του Ουισκόνσιν. Και οι δύο έρευνες χρηματοδοτήθηκαν από τα Εθνικά Κέντρα Υγείας των ΗΠΑ (ΝΙΗ).

Mάλιστα η αμερικανική κυβέρνηση κάλεσε τους επιστήμονες να μην δώσουν στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία από την έρευνα, προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία βιολογικών όπλων.

«Ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι οι ανακοινώσεις (των εργαστηρίων) προκαλούν ανησυχίες για πιθανούς κινδύνους και κακή χρήση που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες έρευνες» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.

«Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΟΥ θεωρεί ότι οι έρευνες υπό κατάλληλες συνθήκες πρέπει να συνεχιστούν ώστε να ενισχυθούν οι απαραίτητες γνώσεις για την μείωση των κινδύνων από τον ιό Η5Ν1» καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024