Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ακόμα μια αρκούδα σκοτώθηκε στο δρόμο Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής

Ακόμα μια αρκούδα σκοτώθηκε στο δρόμο Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής

Ένα αρσενικό αρκουδάκι, περίπου 1,5 έτους, σκοτώθηκε από διερχόμενο όχημα στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή. Ήταν το δωδέκατο τροχαίο με αρκούδες στο συγκεκριμένο δρόμο και το δεύτερο σε διάστημα ενός μήνα. Οι οργανώσεις Αρκτούρος και Καλλιστώ καταγγέλουν για ακόμα μια φορά την ελλιπή περίφραξη και την απουσία διαβάσεων για ζώα.

Ένα αρσενικό αρκουδάκι, περίπου 1,5 έτους, σκοτώθηκε από διερχόμενο όχημα στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή. Ήταν το δωδέκατο τροχαίο με αρκούδες στο συγκεκριμένο δρόμο και το δεύτερο σε διάστημα ενός μήνα.

Όπως ανακοίνωσαν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρκτούρος και Καλλιστώ, το νεαρό ζώο, βάρους 65 κιλών, τραυματίστηκε θανάσιμα το πρωί της Δευτέρας από διερχόμενο όχημα, του οποίου ο οδηγός έφυγε χωρίς να ειδοποιήσει την Τροχαία.

Το αρκουδάκι μεταφέρθηκε νεκρό στο Δασαρχείο Καστοριάς από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι δύο οργανώσεις καταγγέλλουν για ακόμα μια φορά την ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητόδρομου στον άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής (Ε45) και την απουσία ή ελλιπή διαμόρφωση κατάλληλων διαβάσεων για την άγρια πανίδα από την Εγνατία Οδό Α.Ε.

Μόλις 250 καφέ αρκούδες (Ursus arctus) απομένουν στην Ελλάδα, χωρισμένες σε δύο πληθυσμούς στις οροσειρές της Πίνδου και της Ροδόπης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024