Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άγρια ζώα βγήκαν από ζωολογικό πάρκο στο Οχάιο και πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ

Άγρια ζώα βγήκαν από ζωολογικό πάρκο στο Οχάιο και πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ

Πανικό προκάλεσε στις αρχές της πολιτείας του Οχάιο η είδηση ότι 56 άγρια ζώα έφυγαν από ιδιωτικό ζωολογικό πάρκο στην περιοχή Ζέινσβιλ και κυκλοφορούσαν ελεύθερα στους δρόμους. Οι κάτοικοι πήραν εντολές να παραμείνουν στα σπίτια τους, πολλά σχολεία δεν λειτούργησαν, ενώ για να αντιμετωπίσει την κατάσταση η αστυνομία αποφάσισε να πυροβολήσει και να σκοτώσει εν ψυχρώ τα ζώα.

Πανικό προκάλεσε στις αρχές της πολιτείας του Οχάιο η είδηση ότι 56 άγρια ζώα έφυγαν από ιδιωτικό ζωολογικό πάρκο στην περιοχή Ζέινσβιλ και κυκλοφορούσαν ελεύθερα στους δρόμους.

Οι κάτοικοι πήραν εντολές να παραμείνουν στα σπίτια τους, πολλά σχολεία δεν λειτούργησαν, ενώ για να αντιμετωπίσει την κατάσταση η αστυνομία αποφάσισε να πυροβολήσει και να σκοτώσει εν ψυχρώ τα ζώα.

Σύμφωνα με το BBC, την εντολή για τη θανάτωση των ζώων την έδωσε ο σερίφης του Ζέινσβιλ. Νεκρά από σφαίρες έπεσαν οκτώ αρκούδες, ένας λύκος, τρία κούγκαρ, δεκαεπτά λιοντάρια, ένας μπαμπουίνος και 18 τίγρεις της Βεγγάλης.

Άλλα έξι ζώα -τρεις λεοπαρδάλεις, μία αρκούδα και δύο μαϊμούδες- πιάστηκαν από τις αρχές και μεταφέρθηκαν στο κοντινό ζωολογικό πάρκο Κολόμπους. Ένας λύκος βρέθηκε νεκρός, ενώ μία μαϊμού αγνοείται…

Ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ζωολογικού πάρκου, απ’ όπου έφυγαν τα ζώα, βρέθηκε νεκρός. Οι αρχές εκτιμούν ότι άφησε τα ζώα να φύγουν και εν συνεχεία αυτοκτόνησε.

Οι χειρισμοί της αστυνομίας έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων και όχι μόνο. Σύμφωνα με αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, η εν ψυχρώ δολοφονία των 18 τίγρεων της Βεγγάλης είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός, δεδομένου ότι σε όλο τον κόσμο βρίσκονται μόνο 1.400.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024