Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φίλοι και «αντίπαλοι», πολίτες και ηγέτες, αποχαιρετούν τον Στιβ Τζομπς

Φίλοι και «αντίπαλοι», πολίτες και ηγέτες, αποχαιρετούν τον Στιβ Τζομπς

Τα συλλυπητήριά τους για το θάνατο του Στιβ Τζομπς, του οραματιστή συνιδρυτή της Apple, εκφράζουν άνθρωποι της τεχνολογίας και της πολιτικής. «Θα μου λείψει τρομερά ο Στιβ» αναφέρει ο Μπιλ Γκέιτς, λέγοντας ότι ήταν «αδιανόητα μεγάλη τιμή» η συνεργασία μαζί του. Ο Στιβ Τζομπς άλλαξε τον κόσμο, τονίζουν οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας. Τα μηνύματα για το θάνατό του εκτόξευσαν την κίνηση στο Twitter σχεδόν σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν καταστήματα της Apple παγκοσμίως αφήνοντας λουλούδια, σημειώματα και... δαγκωμένα μήλα για τον Στιβ που γράφουν «σε ευχαριστώ που σκέφτηκες διαφορετικά».

Τα συλλυπητήριά τους για το θάνατο του Στιβ Τζομπς, του οραματιστή συνιδρυτή της Apple, εκφράζουν άνθρωποι της τεχνολογίας και της πολιτικής. «Θα μου λείψει τρομερά ο Στιβ» αναφέρει ο Μπιλ Γκέιτς, λέγοντας ότι ήταν «αδιανόητα μεγάλη τιμή» η συνεργασία μαζί του. Ο Στιβ Τζομπς άλλαξε τον κόσμο, τονίζουν οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας. Τα μηνύματα για το θάνατό του εκτόξευσαν την κίνηση στο Twitter σχεδόν σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν καταστήματα της Apple παγκοσμίως αφήνοντας λουλούδια, σημειώματα και… δαγκωμένα μήλα για τον Στιβ που γράφουν «σε ευχαριστώ που σκέφτηκες διαφορετικά».

«Όσοι από εμάς εργαστήκαμε μαζί του ήμασταν απίστευτα τυχεροί. Ήταν μία αδιανόητα μεγάλη τιμή. Θα μου λείψει τρομερά ο Στιβ» δήλωσε ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, εκφράζοντας τη θλίψη του για το θάνατο του Στιβ Τζομπς στα 56 του χρόνια έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, άφησε ένα μήνυμα στον «Τοίχο» του: «Στιβ ευχαριστώ που υπήρξες μέντορας και φίλος. Ευχαριστώ γιατί έδειξες ότι αυτά που δημιούργησες μπορούσαν ν’ αλλάξουν τον κόσμο. Θα μου λείψεις».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέδωσε την ακόλουθη γραπτή δήλωση: «Ο Στιβ ήταν ανάμεσα στους μεγαλύτερους Αμερικανούς οραματιστές -αρκετά θαρραλέος ώστε να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός ώστε να πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος ώστε να το κάνει».

«Οικοδομώντας μια από τις πιο πετυχημένες επιχειρήσεις του πλανήτη όταν ξεκίνησε από το γκαράζ του, αποτέλεσε το παράδειγμα της αμερικανικής ευφυΐας» προσθέτει στην ανακοίνωση.

«Προσωποποιώντας τους υπολογιστές και βάζοντας το Διαδίκτυο στις τσέπες μας, ο Τζομπς έφερε την επανάσταση στην πληροφορία, όχι μόνο να είναι προσβάσιμη αλλά και διαισθητική και ψυχαγωγική» τονίζει ο Ομπάμα, ο οποίος πρόσφατα είχε πει ότι ο Τζομπς προσωπικά τού έδωσε στο χέρι του μια ταμπλέτα πληροφορικής ipad, πριν από την κυκλοφoρία του προϊόντος στην αγορά.

«Ο Στιβ αρεσκόταν να λέει ότι ζούσε την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία. Και επειδή αυτό έκανε, άλλαξε τη ζωή μας, επανακαθόρισε ολόκληρους οικονομικούς τομείς και κατόρθωσε ένα από τα πιο σπάνια επιτεύγματα στην ανθρώπινη ιστορία: άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μας βλέπει τον κόσμο» πρόσθεσε ο Ομπάμα.

«Οι άνθρωποι όπως ο Στιβ Τζομπς αλλάζουν τον κόσμο μας» ήλθε να συμπληρώσει ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ γράφοντας στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος εμφανίζεται τακτικά κρατώντας μία ταμπλέτα ipad στις συνεδριάσεις της κυβέρνησης, είχε συναντήσει τον Τζομπς κατά την επίσκεψή του στη Σίλικον Βάλεϊ το 2010 και είχε επικαλεστεί επανειλημμένα σε ομιλίες του τον ιδρυτή της Apple.

Στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί απέτισε μέσω της σελίδας του στο Facebook φόρο τιμής στον Στιβ Τζομπς, «μία από τις μεγάλες φυσιογνωμίες του καιρού μας, ο οποίος ήταν ο ίδιος εμπνευσμένος και και ενέπνεε άλλους».

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ. «Η Αμερική έχασε μια ιδιοφυΐα που όλοι θα τη θυμούνται μαζί με τον Έντισον και τον Αϊνστάιν και του οποίου οι ιδέες θα καθορίσουν τον κόσμο για τις επόμενες γενιές.

Η ίδια η Apple ανακοίνωσε ότι ο Τζομπς ήταν «πηγή αμέτρητων ανακαλύψεων που εμπλουτίζουν και βελτιώνουν τη ζωή όλων μας» και «έκανε τον κόσμο ανυπολόγιστα καλύτερο».

Ο ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών Sony, ένας από τους βασικούς αντιπάλους της Apple, εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια του Στιβ Τζομπς, λέγοντας ότι «η ψηφιακή εποχή της έχασε το αστέρι της». «Η ευφυΐα και η δημιουργικότητα του Στιβ θα συνεχίσουν να εμπνέουν γενιές ονειροπόλων και σκεπτόμενων ανθρώπων» δήλωσε ο Χάουαρντ Στρίνγκερ, o διευθύνων σύμβουλος της Sony.

Στη Σεούλ η νοτιοκορεατική Samsung Electronics, η εταιρεία με την οποία έχει επιδοθεί σε δικαστική διαμάχη η Apple, απέτισε φόρο τιμής στον Στιβ Τζομπς, χαρακτηρίζοντάς τον «μεγάλο επιχειρηματία».

«Το καινοτόμο πνεύμα του και οι αξιόλογες επιτυχίες του θα μείνουν στη μνήμη στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη».

Οι Τζον Λάσετερ και Εντ Κάτμουλ, συνεργάτες του Στιβ Τζομπς στην Pixar εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

«Ο Στιβ Τζομπς ήταν ένας εξαιρετικός οραματιστής, ένας καλός φίλος και αληθινός οδηγός στην οικογένεια της Pixar. Ήταν ο πρώτος που είδε τις δυνατότητές της, πολύ πριν τις αντιληφθούμε κι εμείς οι ίδιοι και πέρα απ οτιδήποτε είχε οποιοσδήποτε φανταστεί.

» Ο Στιβ ρίσκαρε, πίστεψε στο τρελό μας όνειρο του να κάνουμε ταινίες κινουμένων σχεδίων χρησιμοποιώντας υπολογιστές. Το μοναδικό πράγμα που μας έλεγε πάντα, ήταν «κάντε τες καταπληκτικές». Γι’ αυτό το λόγο η Pixar έγινε αυτό που είναι και γι αυτό η δύναμη, η ακεραιότητα και η αγάπη του για τη ζωή μας έκανε καλύτερους ανθρώπους. Και γι αυτό, θα είναι για πάντα κομμάτι του DNA της».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024