Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τα μικρά ψάρια παίζουν μεγάλο ρόλο στους ωκεανούς

Μπορεί να είναι μικρά, αλλά ψάρια όπως η σαρδέλα, o γαύρος, η ρέγγα, ή το σκουμπρί έχουν το ρόλο τους στα θαλάσσια οικοσυστήματα και μάλιστα πολύ σημαντικό, όπως επισημαίνουν τώρα οι επιστήμονες. Ειδικοί ζητούν μέτρα προστασίας κατά της εντατικής αλιείας και τέτοιου είδους ψαριών, προς όφελος ολόκληρης της θαλάσσιας διατροφικής αλυσίδας.

Μπορεί να είναι μικρά, αλλά ψάρια όπως η σαρδέλα, o γαύρος, η ρέγγα, ή το σκουμπρί έχουν το ρόλο τους στα θαλάσσια οικοσυστήματα και μάλιστα πολύ σημαντικό, όπως επισημαίνουν τώρα οι επιστήμονες.

Έως τώρα, οι ερευνητές είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στην προστασία πιο «εμπορικών» ψαριών όπως ο τόνος, ο σολομός ή ο ξιφίας, τώρα όμως ζητούν μέτρα προστασίας κατά της εντατικής αλιείας και μικρότερων ειδών, προς όφελος ολόκληρης της θαλάσσιας διατροφικής αλυσίδας.

Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Οργανισμού Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας στην Αυστραλία και δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Science».

Όπως αναφέρουν, τα μικρότερα ψάρια παίζουν μεγάλο ρόλο στην διατροφική αλυσίδα, καθώς τρέφονται με πλαγκτόν, ενώ παράλληλα αποτελούν την τροφή μεγαλύτερων θαλάσσιων ειδών ή ακόμη και πτηνών.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε ανησυχητικά συμπεράσματα, μελετώντας τις επιπτώσεις της εντατικής αλιείας μικρών ψαριών σε αρκετές περιοχές του πλανήτη. Τονίζουν, δε, πως εάν είναι σταθεροί οι πληθυσμοί των μικρότερων ψαριών, αυτό θα συμβάλλει στην σταθεροποίηση ή και την αύξηση των πληθυσμών μεγαλύτερων ειδών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024