Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εγκαινιάστηκε στην Κίνα η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου

Εγκαινιάστηκε στην Κίνα η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία στην Κίνα η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο, η οποία άνετα θα μπορούσε να φιλοξενήσει έναν μαραθώνιο (42,195 χιλιόμετρα), καθώς εκτείνεται στο εκπληκτικό μήκος των 42,4 χιλιομέτρων. Συνδέοντας το λιμάνι του Τσινγκντάο με το βιομηχανικό προάστιο Χουανγκντάο, στον κόλπο του Ζιαονζού, η γέφυρα θα μπορούσε εύκολα να υπερκαλύψει το κανάλι της Μάχγης, που στο στενότερο σημείο του έχει πλάτος 32 χιλιομέτρων. Δείτε το slideshow.

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία στην Κίνα η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο, η οποία άνετα θα μπορούσε να φιλοξενήσει έναν μαραθώνιο (42,195 χιλιόμετρα), καθώς εκτείνεται στο εκπληκτικό μήκος των 42,4 χιλιομέτρων. Συνδέοντας το λιμάνι του Τσινγκντάο με το βιομηχανικό προάστιο Χουανγκντάο, στον κόλπο του Ζιαονζού, η γέφυρα θα μπορούσε εύκολα να υπερκαλύψει το κανάλι της Μάχγης, που στο στενότερο σημείο του έχει πλάτος 32 χιλιομέτρων.

Είναι κατά τέσσερα χιλιόμετρα μακρύτερη από την προηγούμενη κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ, τη γέφυρα της λίμνης Ποντσαρτρέιν, στη Λουϊζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών.Για να χτιστεί χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια κοπιαστικής εργασίας και σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο κόστισε περισσότερα από 1,07 δισεκατομμύρια ευρώ. Διαθέτει έξι λωρίδες κυκλοφορίας, συγκρατείται από 5.200 πυλώνες, ενώ, με τους 450.000 τόνους χάλυβα και τα 2,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σκυροδέματος που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της, είναι είναι ικανή να αντέξει ένα σεισμό μεγέθους οκτώ βαθμών.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι η γέφυρα πέρασε με επιτυχία τις κατασκευαστικές δοκιμασίες και είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί περισσότερα από 30.000 αυτοκίνητα ημερησίως, μειώνοντας ως και κατά 30 λεπτά τη διαδρομή για την μετακίνηση των επιβατών από την μία πλευρά στην άλλη.

Παρόλα αυτά, δεν θα συνεχίσει για πολύ να κατέχει την παγκόσμια πρωτιά. Το 2009, η Κίνα ξεκίνησε την ανοικοδόμηση μιας γέφυρας η οποία θα συνδέει τη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ, τον κύριο βιομηχανικό τομέα της Κίνας, με το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο. Πάντως, μόνο τα 35 χιλιόμετρα της κολοσσιαίας κατασκευής που αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό το 2016 θα βρίσκονται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024