Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εισβολείς παραβίασαν τους υπολογιστές της Αυστραλής πρωθυπουργού και υπουργών

Εισβολείς παραβίασαν τους υπολογιστές της Αυστραλής πρωθυπουργού και υπουργών

Ενδείξεις ότι παραβιάστηκαν υπολογιστές που ανήκουν στη πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, αλλά και σε τουλάχιστον 10 υπουργούς -μεταξύ τους του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Άμυνας- έχουν οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Δουρμούσογλου Μιχάλης

Ενδείξεις ότι παραβιάστηκαν υπολογιστές που ανήκουν στη πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, αλλά και σε τουλάχιστον 10 υπουργούς έχουν οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, οι υπολογιστές βρίσκονται στο Κοινοβούλιο.

Οι εισβολείς φαίνεται ότι απέκτησαν τον Φεβρουάριο πρόσβαση σε χιλιάδες email της πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών Κέβιν Ραντ και του υπουργού Άμυνας, Στέφεν Σμιθ.

Φαίνεται όμως η επίθεση έγινε σε δίκτυο που χρησιμοποιούν οι βουλευτές και όχι στο περισσότερο ασφαλές δίκτυο των υπουργών.

Ο Τύπος της Αυστραλίας επικαλούμενος πηγές από την κυβέρνηση υποπτεύονται ότι πίσω από την εισβολή κρύβονται κατά πάσα πιθανότητα οι κινεζικές μυστικές υπηρεσίες.

Το περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανησυχητική αποκάλυψη ότι μεγάλος αριθμός κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιούνται σε δημόσιες υπηρεσίες, ανάμεσα τους και το πρωθυπουργικό γραφείο, είναι εύκολο να παραβιαστούν με την τεχνική brute force attack.

Με αυτή ο εισβολέας δοκιμάζει χιλιάδες συνδυασμούς – για παράδειγμα μία-μία τις λέξεις από ένα λεξικό- μέχρι να εντοπίσει τον κωδικό.

Για την αυτήν την αδυναμία πρόσβασης η εφημερίδα Sydney Morning Herald αναφέρει ότι οι αυστραλιανές Αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024