Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Kινητό τηλέφωνο PlayStation παρουσίασε η Sony Ericsson

Τον Απρίλιο προγραμματίζεται να φτάσει στην αμερικανική αγορά το Xperia Play, το πρώτο smartphone της Sony Ericsson που ενσωματώνει φορητή κονσόλα PlayStation Portable. To κινητό τρέχει Android Gingerbread και διαθέτει συρόμενο, πλήρες χειριστήριο.

Τον Απρίλιο προγραμματίζεται να φτάσει στην αμερικανική αγορά το Xperia Play, το πρώτο smartphone της Sony Ericsson που ενσωματώνει φορητή κονσόλα PlayStation Portable.

«Είμαι ενθουσιασμένος που παρουσιάζω το Xperia Play ως την πρώτη συσκευή με πιστοποίηση PlayStation» δήλωσε ο Καζούο Χιράι της Sony, παρουσιάζοντας το κινητό στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης.

Όπως αναφέρει από την έκθεση το AFP, το νέο Xperia τρέχει λογισμικό Gingerbread, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android ειδικά για κινητά.

Εκτός από την οθόνη αφής των 4 ιντσών και την κάμερα των 5 Mpixel, η τελευταία πρόταση της Sony διαθέτει επίσης συρόμενο, πλήρες χειριστήριο.

H συσκευή θα αναμετρηθεί στην αγορά με τα κινητά Windows Phone 7, τα οποία μπορούν ήδη να παίζουν παιχνίδια του Xbox 360 της Microsoft.

Με το νέο Xperia, οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν παιχνίδια από το κατάστημα εφαρμογών Android Markeplace σε τιμές από 5 έως 10 ευρώ, ανακοίνωσε η Sony. Η λίστα περιλαμβάνει γνωστούς τίτλους όπως το Need for Speed, το Sims 3, η έκδοση του FIFA με υποστήριξη για πολλούς παίκτες, το Assassin’s Creed και το Splinter Cell.

Η τιμή του ίδιου του τηλεφώνου αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 600 ευρώ χωρίς επιδότηση, εκτιμά το AFP.

Η πλατφόρμα PlayStation παραμένει σημαντική πηγή κερδοφορίας για τη Sony, η οποία πλήττεται τα τελευταία χρόνια από την υψηλή τιμή του γεν και τις φθίνουσες τιμές των τηλεοράσεων LCD.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, οι πωλήσεις του PlayStation Portable εμφάνιζαν κάμψη -από τα 4,2 εκατομμύρια μονάδες το 2009 στις 3,6 εκατομμύρια πέρυσι.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2010, τα κέρδη της εταιρείας σημείωσαν πτώση 8,6% σε ετήσια βάση και έπεσαν έτσι στα 72,3 δισ. γεν (642 εκατ. ευρώ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024