Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόσβαση στο Twitter δίνει η Google στους «αποσυνδεδεμένους» Αιγύπτιους

Πρόσβαση στο Twitter δίνει η Google στους «αποσυνδεδεμένους» Αιγύπτιους

Μία νέα υπηρεσία για το κοινό της Αιγύπτου δρομολόγησε η εταιρία Google, ώστε να είναι εφικτή η αποστολή μηνυμάτων μέσω Twitter, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο. Το καθεστώς της Αιγύπτου διέκοψε την πρόσβαση στο Ίντερνετ, καθώς οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης ήταν τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι πολίτες για τον συντονισμό των διαδηλώσεων.

Μία νέα υπηρεσία για το κοινό της Αιγύπτου δρομολόγησε η εταιρία Google, ώστε να είναι εφικτή η αποστολή μηνυμάτων μέσω Twitter, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Το καθεστώς της Αιγύπτου διέκοψε την πρόσβαση στο Ίντερνετ, καθώς οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης ήταν τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι πολίτες για τον συντονισμό των διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με αυτή τη νέα εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να καλεί ένα αριθμό τηλεφώνου, να αφήνει φωνητικό μήνυμα και αυτό θα αναρτάται αυτόματα στην υπηρεσία μηνυμάτων του Twitter.

Εκτός από την πρόσβαση στο Ίντερνετ, η κυβέρνηση της χώρας επέβαλε φραγή και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, από τις 29 Ιανουαρίου οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας άρχισαν να αποκαθίστανται.

Ειδικοί σε θέματα Διαδικτύου επισημαίνουν ότι η κατάσταση στην Αίγυπτο είναι πιο δραματική σε σχέση με τις προσπάθειες άλλων κυβερνήσεων να φιμώσουν τους αντιφρονούντες χρήστες.

Το 2007, για παράδειγμα, η χούντα της Μιανμάρ κυριολεκτικά αποσύνδεσε τα καλώδια που συνέδεαν στο Διαδίκτυο σε ορισμένες μεγάλες πόλεις. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους διαδηλωτές που διέθεταν κινητά τηλέφωνα, ούτε αφορούσε ολόκληρη τη χώρα.

Ακόμα και η κυβέρνηση του Ιράν δεν έθεσε όλη τη χώρα offline στη διάρκεια των εξεγέρσεων μετά τις εκλογές του 2009.

«Το Ιράν ποτέ δεν διέκοψε μεγάλο τμήμα των διαδικτυακών του συνδέσεων. Γνώριζαν ότι η οικονομία και οι αγορές τους εξαρτώνται από τη διαδικτυακή δραστηριότητα» επισημαίνει ο Τζιμ Κάουι της Renesys.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024