Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ριζική αλλαγή στη χρηματοδότηση της Έρευνας προανήγγειλε η Άννα Διαμαντοπούλου

Ριζική αλλαγή στη χρηματοδότηση της Έρευνας προανήγγειλε η Άννα Διαμαντοπούλου

Ριζική αναδιάρθρωση του τρόπου χρηματοδότησης των ερευνητικών προγραμμάτων προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας. Στο εξής, τα κονδύλια θα κατευθύνονται σε πέντε συγκεκριμένους τομείς, ώστε να έχουν αποτελέσματα στην παραγωγή και την οικονομία της χώρας: Αγροβιοτεχνολογία, Πράσινη Ανάπτυξη και Ενέργεια, Πληροφορική και Τεχνολογία, Χημικά Προϊόντα και Ιατρική.

Ριζική αναδιάρθρωση του τρόπου χρηματοδότησης των ερευνητικών προγραμμάτων προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας. Στο εξής τα κονδύλια θα κατευθύνονται σε πέντε συγκεκριμένους τομείς, ώστε να έχουν αποτελέσματα στην παραγωγή και την οικονομία της χώρας.

Η Άννα Διαμαντοπούλου ενημέρωσε την Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής ότι οι τομείς στους οποίους θα δοθεί έμφαση είναι: Αγροβιοτεχνολογία, Πράσινη Ανάπτυξη και Ενέργεια, Πληροφορική και Τεχνολογία, Χημικά Προϊόντα και Ιατρική.

«Πρώτη φορά έχουμε σχέδιο με συγκεκριμένους τομείς και χρονοδιαγράμματα που συνδέουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας με τις στόχους και τις ανάγκες της» δήλωσε η υπουργός.

Η κ. Διαμαντοπούλου διαβεβαίωσε πάντως ότι τα προγράμματα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται.

Ανέφερε ακόμα ότι το 2010 ξεκίνησαν ερευνητικά προγράμματα 300 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ προς διάθεση παραμένουν πάνω από 550 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2011 θα προκηρυχθούν δράσεις περίπου 120 εκατ. ευρώ, ενώ το δεύτερο τρίμηνο θα διατεθούν 100 εκατ. ευρώ, κυρίως συνεργασίες επιχειρήσεων με ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024