Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχεδόν το μισό προσωπικό του απολύει το MySpace

Σχεδόν το μισό προσωπικό του απολύει το MySpace

Κάποτε ανταγωνιζόταν το Facebook, σήμερα όμως μοιάζει να φυτοζωεί: Το MySpace ανακοίνωσε νέο γύρο απολύσεων που αφορά 500 υπαλλήλους του, δηλαδή το 47% του εργατικού δυναμικού του σε όλο τον κόσμο. Αναλυτές θεωρούν ότι η κίνηση προετοιμάζει το δικτυακό τόπο για πώληση σε επενδυτικές εταιρείες ή ακόμα και στη Yahoo.

Κάποτε ανταγωνιζόταν το Facebook, σήμερα όμως μοιάζει να φυτοζωεί: Το MySpace ανακοίνωσε νέο γύρο απολύσεων που αφορά 500 υπαλλήλους του, δηλαδή το 47% του εργατικού δυναμικού του σε όλο τον κόσμο.

Αναλυτές θεωρούν ότι η κίνηση προετοιμάζει το δικτυακό τόπο για πώληση σε επενδυτικές εταιρείες ή ακόμα και στη Yahoo, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

O Μάικ Τζόουνς, διευθύνων σύμβουλος του MySpace, χαρακτήρισε τις περικοπές «σκληρές αλλά απαραίτητες, προκειμένου η υπηρεσία να γίνει κερδοφόρος.

Το MySpace ήταν κάποτε μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης για γενική χρήση, τον περασμένο Οκτώβριο όμως άλλαξε προσανατολισμό δίνοντας έμφαση στη μουσική και το νεανικό κοινό.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων, το MySpace είχε 81,5 εκατομμύρια χρήστες τον περασμένο Νοέμβριο (οι περισσότεροι 13-14 ετών), συγκριτικά με 108,1 εκατ. όταν βρισκόταν στις δόξες του το Νοέμβριο του 2009.

Στο μεταξύ, οι χρήστες του Facebook σε παγκόσμιο επίπεδο έφτασαν τα 647,5 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 48% σε διάστημα ενός έτους.

Το MySpace παραμένει σήμερα ζημιογόνο, πέντε χρόνια μετά την εξαγορά του από τον όμιλο News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοχ για 580 εκατ. δολάρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024