Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πετυχημένο το Kinect της Microsoft, σχέδια για επέκταση στις ταμπλέτες

Πετυχημένο το Kinect της Microsoft, σχέδια για επέκταση στις ταμπλέτες

Το Kinect, ένας αισθητήρας που καταργεί το χειριστήριο στο Xbox 360, πούλησε 8 εκατομμύρια κομμάτια το πρώτο δίμηνο της κυκλοφορίας του, ανακοίνωσε ο Στιβ Μπάλμερ της Microsoft, μιλώντας στο φετινό Consumer Electronics Show. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ακόμα ότι ετοιμάζει νέα έκδοση των Windows ειδικά για τους επεξεργαστές της βρετανικής ARM.

Το Kinect, ένας αισθητήρας που καταργεί το χειριστήριο στο Xbox 360, πούλησε 8 εκατομμύρια κομμάτια το πρώτο δίμηνο της κυκλοφορίας του, ανακοίνωσε ο Στιβ Μπάλμερ, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, μιλώντας στο φετινό Consumer Electronics Show.

Στη μεγάλη έκθεση του Λας Βέγκας, η εταιρεία επιβεβαίωσε ακόμα ότι ετοιμάζει νέα έκδοση των Windows ειδικά για τους επεξεργαστές της βρετανικής ARM, οι οποίοι χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές ταμπλέτες.

Η ARM σχεδιάζει επεξεργαστές, ωστόσο δεν τους κατασκευάζει η ίδια. Οι υπολογιστές που επέδειξε η Microsoft την Τετάρτη χρησιμοποιούσαν τσιπ που κατασκευάζει η Qualcomm, η Nvidia και η Texas Instruments.

Η απόφαση της Microsoft να καταστήσει τα Windows συμβατά και με άλλους επεξεργαστές, πέρα από τα τσιπ της Intel και της AMD, βάζει στο στόχαστρο την κυριαρχία της Apple στις αγορές φορητών συσκευών, σχολιάζουν αναλυτές.

Σύμφωνα πάντως με το Reuters και το AFP, ο Στιβ Μπάλμερ περιέργως δεν έκανε καμία αναφορά στις ταμπλέτες που πρωταγωνιστούν στο φετινό CES.

Ο Μπάλμερ προτίμησε να αναφερθεί εκτενώς στην κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Xbox 360, που έχει πουλήσει συνολικά 50 εκατομμύρια μονάδες, και την συνοδευτική, online υπηρεσία Xbox Live, με 30 εκατομμύρια συνδρομητές.

Το 2010 «ήταν η καλύτερη χρονιά που είχε ποτέ το Xbox» υπερηφανεύτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft.

Η αλήθεια είναι ότι το Kinect, ένας αισθητήρας που αναγνωρίζει τη φωνή, τις χειρονομίες και τις κινήσεις του παίκτη, φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα από την αντίστοιχη πρόταση της Sony, το PlayStation Move.

Όπως αναφέρει το Reuters, το Move, ένα μικρό χειριστήριο σαν ραβδί, πούλησε 4,1 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο δίμηνο της κυκλοφορίας του, το οποίο πάντως δεν περιλαμβάνει την αγοραστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Associated Press

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024