Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών σχεδιάζει η Yahoo!

Καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών σχεδιάζει η Yahoo!

H Yahoo! ετοιμάζεται, όπως έγινε γνωστό, να κλείσει μερικές από τις υπηρεσίες της λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, είδηση που προκάλεσε αντιδράσεις για την τύχη της Delicious, μίας δημοφιλούς υπηρεσίας ανταλλαγής σελιδοδεικτών.

Προβληματισμό και αναστάτωση προκαλούν οι πληροφορίες ότι η Yahoo! ετοιμάζεται να κλείσει μερικές από τις υπηρεσίες της λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με εσωτερική αναφορά που διέρρευσε στο Ίντερνετ, η αμερικανική εταιρεία ετοιμάζεται να τις κλείσει ή να τις συγχωνεύσει σε άλλες υπηρεσίες που ήδη προσφέρει σε χρήστες του.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται το ημερολόγιο Upcoming, η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης και ανταλλαγής σελιδοδεικτών Delicious, το Yahoo Buzz και η δημοφιλής στη δεκαετία του 1990 μηχανή αναζήτησης AltaVista.

Η εταιρεία έσπευσε πάντως να διαψεύσει την πληροφορία για το Delicious και δηλώνει ότι θα το πουλήσει και δεν θα κλείσει την υπηρεσία που έχει ισχυρό κοινό.

Η εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η εταιρεία θα περιορίσει τις επενδύσεις της σε προϊόντα που «δεν αποδίδουν αρκετά και είναι εκτός της στρατηγικής [της εταιρείας]» ώστε να επικεντρωθεί στις βασικές υπηρεσίες. Περισσότερες λεπτομέρειες η εταιρεία θα ανακοινώσει το προσεχές διάστημα.

Την περασμένη Δευτέρα η Yahoo! απέλυσε 650 υπαλλήλους, δηλαδή το 2% του προσωπικού για το περιορισμό του κόστους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024