Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παράξενο μικρόβιο στην Καλιφόρνια «προσφέρει στοιχεία για την εξωγήινη ζωή»

Παράξενο μικρόβιο στην Καλιφόρνια «προσφέρει στοιχεία για την εξωγήινη ζωή»

Την ανακάλυψη μιας αλλόκοτης μορφής ζωής που ζει σε δηλητηριώδη λίμνη της Καλιφόρνια, και ίσως προσφέρει στοιχεία για την εξωγήινη ζωή, αναμένεται να ανακοινώσει η NASA το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα τουλάχιστον με την Telegraph. Πρόκειται πιθανότατα για ένα μικρόβιο που δείχνει «ότι υπάρχουν και άλλες μορφές ζωής πέρα από αυτές που ξέρουμε».

Την ανακάλυψη μιας αλλόκοτης μορφής ζωής που ζει σε δηλητηριώδη λίμνη της Καλιφόρνια, και ίσως προσφέρει στοιχεία για την εξωγήινη ζωή, αναμένεται να ανακοινώσει η NASA το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα τουλάχιστον με την Telegraph. Πρόκειται πιθανότατα για ένα μικρόβιο που δείχνει «ότι υπάρχουν και άλλες μορφές ζωής πέρα από αυτές που ξέρουμε»

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει προγραμματίσει συνέντευξη για τις 21:00 ώρα Ελλάδας, με θέμα μια «ανακάλυψη στο χώρο της αστροβιολογίας που θα επηρεάσει την αναζήτηση ενδείξεων εξωγήινης ζωής». Η έρευνα θα δημοσιευτεί στο περιοδικό Science.

Η λακωνική ανακοίνωση οδήγησε σε όργιο φημών στο Διαδίκτυο για την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής σε άλλο ουράνιο σώμα. Η πρώτη φήμη, σύμφωνα με την οποία η έρευνα αφορά την ανακάλυψη ζωής στον Τιτάνα, δορυφόρο του Κρόνου, έχει διαψευστεί από τον ίδιο τον blogger που την ξεκίνησε.

Η Αμερικανική Ένωση για την Πρόοδο της Επιστήμης (AASS), η οποία εκδίδει το Science, ανακοίνωσε ότι δέχτηκε καταιγίδα ερωτημάτων «για τις εν πολλοίς λανθασμένες εικασίες που εμφανίστηκαν online και σε ταμλόιντ».

«Οι αναφορές αυτές είναι ξεκάθαρο ότι δεν βασίζονται στην έρευνα […] στο περιοδικό Science».

Πίσω στη Γη

Γεγονός είναι πάντως ότι η NASA θα αναφερθεί σε μια σημαντική δημοσίευση.

Σύμφωνα με πηγές της βρετανικής Telegraph, το πιθανότερο είναι ότι θα ανακοινωθεί η ανακάλυψη ενός μικροβίου πάνω στο δικό μας πλανήτη, το οποίο μπορεί να ζει σε ένα περιβάλλον άκρως εχθρικό για τη ζωή όπως την ξέρουμε.

Τα παράξενα μικρόβια φέρεται να έχουν βρεθεί στο βυθό της Λίμνης Μόνο στο εθνικό πάρκο Γιοσέμιτι της Καλιφόρνιας, η οποία είναι πλούσια σε αρσενικό, ένα δηλητήριο για τους συνήθεις ζωντανούς οργανισμούς.

Η ανακάλυψη, αν επιβεβαιωθεί, δείχνει ότι υπάρχουν στη Γη «σκιώδεις» μορφές ζωής διαφορετικές από αυτές που γνωρίζουμε. Όπως δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο Δρ Λιούις Ντάρντνελ του Κέντρου Πλανητικών Επιστημών του Λονδίνου, «αν αυτοί οι οργανισμοί χρησιμοποιούν αρσενικό στον μεταβολισμό τους, αυτό δείχνει ότι υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής πέρα από αυτές που ξέρουμε. Είναι εξωγήινοι, αλλά εξωγήινοι που μοιράζονται το ίδιο σπίτι με μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024