Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δράσεις του υπουργείου Παιδείας για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα

Δράσεις του υπουργείου Παιδείας για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα

Μιλώντας σε ημερίδα του Ινστιτούτου Νεολαίας, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου παρέθεσε την Πέμπτη τέσσερις δράσεις του υπουργείου για την προώθηση της καινοτομίας και την εμπορική αξιοποίησή της, όπως το Δίκτυο Ζεύξη με ομάδες στην Ελλάδα και τη Σίλικον Βάλεϊ.

Μιλώντας σε ημερίδα του Ινστιτούτου Νεολαίας, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου παρέθεσε την Πέμπτη τέσσερις δράσεις του υπουργείου για την προώθηση της καινοτομίας και την εμπορική αξιοποίησή της.

«Η κρίση μάς πιέζει ασφυκτικά να συμβάλουμε στην απελευθέρωση της δύναμης και της δημιουργικότητας των νέων. Η εκπαίδευση, η έρευνα, η καινοτομία είναι τα κλειδιά για την απελευθέρωση» δήλωσε η υπουργός στην ημερίδα «Δημιουργώ. Καινοτομώ. Επιχειρώ. Αναπτύσσοντας ευκαιρίες για τη νεολαία».

Οι τέσσερις δράσεις που είναι :

  • Δίκτυο«Ζεύξη» για την παραγωγική αξιοποίηση καινοτόμων ερευνητικών ιδεών στον ελληνικό χώρο. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της συγκέντρωσης σε μία κοινή πλατφόρμα, όλων των απαραίτητων συστατικών δημιουργίας καινοτόμων επιχειρήσεων. Η «Ζεύξη» θα αποτελέσει το κανάλι συνεργασίας μεταξύ των δύο ομάδων (από επιστήμονες, ερευνητές, ακαδημαϊκούς, επενδυτές, επιχειρηματίες,
    επαγγελματίες και συμβούλους), από τις οποίες η μία θα βρίσκεται στην Ελλάδα και η άλλη στον πυρήνα-πρότυπο, τη Σίλικον Βάλεϊ.
  • Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτόμων Ιδεών σε πανεπιστήμια, ΤΕΙ και ερευνητικά κέντρα. Στόχος είναι η δημιουργία και ανάπτυξη εξωγενούς Οικοσυστήματος Καινοτομίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και η περαιτέρω ανάδειξη, προώθηση και χρηματοδότηση αυτών των σχεδίων ώστε να αξιοποιηθούν παραγωγικά.
  • Συνέχιση του προγράμματος χρηματοδότησης εταιρειών που εντάσσονται στην κατηγορία spin-off/spin-out. Ήδη υπάρχουν προς αξιολόγηση 94 προτάσεις που έχουν υποβληθεί και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, συνολικής δημόσιας δαπάνης περίπου 16 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Φόρουμ Καλών Πρακτικών Καινοτομικής και Νεανικής Eπιχειρηματικότητας, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Νεολαίας. Στόχος είναι να αναδειχτούν οι καλές πρακτικές, να δικτυωθούν οι δημιουργικοί νέοι μεταξύ τους. Η πρόταση είναι να συμμετέχουν στο εγχείρημα και φορείς εκτός κράτους, όπως η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει καμπάνιες για την καινοτομία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024