Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη πανευρωπαϊκή προσομοίωση ηλεκτρονικής επίθεσης

Πρώτη πανευρωπαϊκή προσομοίωση ηλεκτρονικής επίθεσης

Την πρώτη κοινή άσκηση κυβερνοάμυνας πραγματοποιούν την Πέμπτη οι χώρες-μέλη της ΕΕ, προκειμένου να δοκιμάσουν τις αντιδράσεις τους σε περίπτωση επίθεσης κατά των θεμελιωδών ηλεκτρονικών υποδομών τους. Πενήντα ειδικοί έχουν συγκεντρωθεί στο Κέντρο Ελέγχου Άσκησης στην Αθήνα.

Την πρώτη κοινή άσκηση κυβερνοάμυνας πραγματοποιούν την Πέμπτη οι χώρες-μέλη της ΕΕ, προκειμένου να δοκιμάσουν τις αντιδράσεις τους σε περίπτωση επίθεσης κατά των θεμελιωδών ηλεκτρονικών υποδομών τους, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην οργάνωση και διεξαγωγή της άσκησης συμμετέχει μεταξύ άλλων το Κοινό Κέντρο Έρευνας (JRC) καθώς και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Δικτύων (ENISA) με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης.

Πενήντα ειδικοί έχουν συγκεντρωθεί στο Κέντρο Ελέγχου Άσκησης στην Αθήνα, ανακοίνωσε η ENISA.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, στην άσκηση συμμετέχουν είτε ενεργά είτε ως παρατηρητές όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ μαζί με την Νορβηγία, την Ισλανδία και την Ελβετία.

Το βασικό σενάριο της άσκησης, η οποία φέρει το κωδικό όνομα Cyber Europe 2010, οι χώρες της Ευρώπης θα συνεργαστούν για να αποτρέψουν κατάρρευση των δικτύων τους στην περίπτωση συντονισμένων κυβερνοεπιθέσεων. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ολοένα και σοβαρότερα προβλήματα σύνδεσης, ενώ κατά την κορύφωση της επίθεσης θα τεθούν εκτός λειτουργίας όλες οι βασικές ευρωπαϊκές διασυνοριακές συνδέσεις.

Προκειμένου να αποτρέψουν την πλήρη «εμπλοκή» του δικτύου, οι αρμόδιοι θα πρέπει να δρομολογήσουν την κίνηση σε εναλλακτικές συνδέσεις.

«Σκοπός της άσκησης είναι να εκτιμηθεί ο βαθμός συνεργασίας της Ευρώπης έναντι των ηλεκτρονικών απειλών» σχολίασε η Νίλι Κρους, Ευρωπαία επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024