Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την «εποχή μετά το PC» οραματίζεται ο Ρέι Όζι πριν φύγει από τη Microsoft

Την «εποχή μετά το PC» οραματίζεται ο Ρέι Όζι πριν φύγει από τη Microsoft

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της επικείμενης αποχώρησής του, ο άνθρωπος που αντικατέστησε τον Μπιλ Γκέιτς στη Microsoft κάλεσε την εταιρεία να μην χάσει το τρένο για έναν «κόσμο μετά το PC», στον οποίο θα κυριαρχούν οι φορητές συσκευές που συνδέονται στον Παγκόσμιο Ιστό. Ο ανταγωνισμός ήδη προηγείται, προειδοποίησε.

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της επικείμενης αποχώρησής του, ο άνθρωπος που αντικατέστησε τον Μπιλ Γκέιτς στη Microsoft κάλεσε την εταιρεία να μην χάσει το τρένο για έναν «κόσμο μετά το PC», στον οποίο θα κυριαρχούν οι φορητές συσκευές που συνδέονται στον Παγκόσμιο Ιστό.

Στο όραμά του που δημοσιεύει στο προσωπικό του ιστολόγιο, o Ρέι Όζι επαινεί τους ανταγωνιστές της Microsoft για την «χωρίς ραφές συγχώνευση του εξοπλισμού, του λογισμικού και των υπηρεσιών».

Τα λόγια του μοιάζουν να αναφέρονται στο iPhone της Apple και στο λειτουργικό σύστημα Android της Google.

«Η απόδοσή τους έχει ξεπεράσει τη δική μας εμπειρία στις φορητές τεχνολογίες» γράφει.

Ο επικεφαλής Αρχιτεκτονικής Λογισμικού της Microsoft καλεί την εταιρεία να ξεπεράσει την εξάρτησή της από τις συμβατικές πλατφόρμες των Windows και του Office και να στραφεί σε ένα μέλλον υπολογιστών «που μοιάζουν με οικιακές συσκευές εκ σχεδιασμού, από τη γέννησή τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα, να αλλάξουν θέση μεταξύ τους και να αντικατασταθούν εύκολα, χωρίς απώλεια».

Τέτοιες συσκευές θα μπορούσαν να βρίσκονται παντού -να παρακολουθούν το σπίτι και το αυτοκίνητο, να χειρίζονται ανελκυστήρες και να διαχειρίζονται αυτοκινητόδρομους, προβλέπει ο Όζι.

Αναφέρεται ακόμα στο λεγόμενο «υπολογιστικό νέφος» (cloud computing), την ιδέα ότι το λογισμικό δεν χρειάζεται να εγκαθίσταται στους υπολογιστές των χρηστών, αλλά να τρέχει σε απομακρυσμένους διακομιστές και να είναι προσβάσιμο μέσω του Διαδικτύου.

Αυτό ήταν εξάλλου το βασικό θέμα ενός ιστορικού υπομνήματος που εξέδωσε ο Όζι λίγο αφότου ανέλαβε καθήκοντα στην εταιρεία το 2006. Το όραμα που περιέγραψε πριν από πέντε χρόνια ο Όζι αποτέλεσε το «μανιφέστο της Microsoft για το υπολογιστικό νέφος» σχολιάζει το Reuters.

Ο Όζι, 54 ετών, θα παραμείνει στη Microsoft για μερικούς μήνες, ασχολούμενος με προγράμματα που αφορούν την ψηφιακή ψυχαγωγία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ διευκρίνισε ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να προσλάβει νέο επικεφαλής Αρχιτεκτονικής Λογισμικού, θέση που κατείχε παλαιότερα ο Μπιλ Γκέιτς.

Παραμένει άγνωστο αν ο Όζι αποχωρεί οικειοθελώς ή απομακρύνθηκε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024