Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποχωρεί από τη Microsoft ο διάδοχος του Μπιλ Γκέιτς

Αποχωρεί από τη Microsoft ο διάδοχος του Μπιλ Γκέιτς

Ο Ρέι Όζι, επικεφαλής αρχιτεκτονικής λογισμικού στη Microsoft μετά την αποχώρηση του ιδρυτή της Μπιλ Γκέιτς, αποχωρεί από την εταιρεία για άγνωστο λόγο. Αυτό δημιουργεί ερωτήματα για την πορεία που θα ακολουθήσει ο κολοσσός του λογισμικού, δεδομένου ότι ο Όζι ήταν πρωτεργάτης του  «υπολογιστικού νέφους» (cloud computing).

Ο Ρέι Όζι, επικεφαλής αρχιτεκτονικής λογισμικού στη Microsoft μετά την αποχώρηση του ιδρυτή της Μπιλ Γκέιτς, αποχωρεί από την εταιρεία για άγνωστο λόγο. Αυτό δημιουργεί ερωτήματα για την πορεία που θα ακολουθήσει ο κολοσσός του λογισμικού, δεδομένου ότι ο Όζι ήταν πρωτεργάτης του «υπολογιστικού νέφους» (cloud computing).

Η αποχώρηση του στελέχους ανακοινώθηκε με email που έστειλε στους υπαλλήλους της Microsoft ο διευθύνων σύμβουλος Στιβ Μπάλμερ. Ο Όζι, είπε, θα αποχωρήσει έπειτα από μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία θα εστιαστεί στις επενδύσεις στον ευρύτερο χώρο της ψυχαγωγίας.

H εταιρεία δεν ψάχνει αντικαταστάτη, διευκρίνισε ο Μπάλμερ.

Δεν διευκρίνισε όμως αν ο Όζι φεύγει με δική του επιλογή.

Ο Όζι, σήμερα 54 ετών, ήταν πρωτεργάτης του λογισμικού συνεργασίας και στην αρχή της καριέρας του δημιούργησε το σύστημα Lotus Notes, το οποίο αργότερα αγόρασε η IBM.

Εργάζεται στη Microsoft από το 2005, όταν η εταιρεία αγόρασε τη δική του επιχείρηση, Groove Networks.

H μεγαλύτερη ίσως επίδρασή του στη Microsoft ήταν ένα υπόμνημα που έστειλε το 2005, με το οποίο πίεζε την εταιρεία να εστιαστεί στο Διαδίκτυο cloud computing. Ο όρος αναφέρεται σε λογισμικό που τρέχει σε απομακρυσμένους διακομιστές, αντί στο μηχάνημα του χρήστη, και είναι προσβάσιμο μέσω του Διαδικτύου.

Ήταν μια σημαντική αλλαγή για τη Microsoft, της οποίας η στρατηγική ήταν να εγκαθιστά το λογισμικό της σε όσο γίνεται περισσότερους υπολογιστές.

Ο Όζι δημιούργησε τo Azure, την πλατφόρμα της Microsoft για cloud computing, η οποία έκανε φέτος ντεμπούτο με μέτρια επιτυχία. Η εταιρεία προχωρά τώρα και πέρα από το Azure, προσφέροντας υπηρεσίες διαχείρισης διακομιστών και αποθήκευσης δεδομένων, μεταξύ άλλων.

Η αποχώρηση του Όζι έρχεται να προστεθεί στις παραιτήσεις άλλων σημαντικών στελεχών της Microsoft το τελευταίο διάστημα. O Στίβεν Έλοπ, επικεφαλής του τμήματος Office, αποχώρησε το Σεπτέμβριο για να αναλάβει τα ηνία της Nokia, ενώ Ρόμπι Μπαχ, επικεφαλής του τμήματος ψυχαγωγίας και συσκευών, έχει επίσης γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να φύγει.

Μετά την είδηση της αποχώρησης του Ρέι Όζι η μετοχή της Microsoft έπεσε κατά 2,2 στις διαπραγματεύσεις μετά τη λήξη των συναλλαγών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024