Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης σβήνουν τα φώτα για να προστατεύσουν τα πτηνά

Ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης σβήνουν τα φώτα για να προστατεύσουν τα πτηνά

Οι υπεύθυνοι όλο και περισσότερων ψηλών κτιρίων στη Νέα Υόρκη δέχονται να σβήνουν τα φώτα το βράδυ για να προστατεύσουν από τις συγκρούσεις τα πουλιά που μεταναστεύουν το φθινόπωρο. Το πρόγραμμα «Τα Φώτα Σβήνουν», μια πρωτοβουλία της οργάνωσης NYC Audubon για την προστασία των πτηνών στις πόλεις, θα διαρκέσει μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Οι υπεύθυνοι όλο και περισσότερων ψηλών κτιρίων στη Νέα Υόρκη δέχονται να σβήνουν τα φώτα το βράδυ για να προστατεύσουν από τις συγκρούσεις τα πουλιά που μεταναστεύουν το φθινόπωρο.

Το πρόγραμμα «Τα Φώτα Σβήνουν», μια πρωτοβουλία της οργάνωσης NYC Audubon για την προστασία των πτηνών στις πόλεις, θα διαρκέσει μέχρι την 1η Νοεμβρίου για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Περίπου 90.000 πουλιά εκτιμάται ότι σκοτώνονται στη Νέα Υόρκη κάθε χρόνο πέφτοντας σε γυάλινα φωτισμένα παράθυρα, αναφέρει το BBC. Το φως μάλλον παρεμβάλλεται στις ενδείξεις που χρησιμοποιούν τα πουλιά για να προσανατολίζονται.

Για να περιοριστεί το πρόβλημα τη διάρκεια της αποδημίας, η NYC Audubon ζητά από τους ενοίκους να σβήνουν τα φώτα στα άδεια δωμάτια από τα μεσάνυχτα έως το ξημέρωμα. Όσοι εργάζονται το βράδυ στους ψηλούς ορόφους καλούνται να κατεβάζουν τα στόρια και να χρησιμοποιούν λάμπες γραφείου αντί για φωτισμό οροφής.

Σύμφωνα με έρευνα του Μουσείου Πεδίου του Σικάγο, ο αριθμός των πουλιών που σκοτώνονται πάνω σε κτίρια μειώνεται κατά 83% όταν τα φώτα παραμένουν κλειστά.

Μεταξύ των ειδών που απειλούνται περισσότερο είναι ο σπουργίτης Zonotrichia albicollis, o θαμνοτσιροβάκος Geothlypis trichas και ο εξάουρος Seiurus aurocapillus.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι ουρανοξύστες Empire State Building και Chrysler.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024