Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Intel αγοράζει τη McAfee για 7,68 δισ. δολάρια

H Intel αγοράζει τη McAfee για 7,68 δισ. δολάρια

Ο γίγαντας της βιομηχανίας ημιαγωγών Intel ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει τη μεγάλη εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών McAfee -γνωστής από το αντι-ιικό λογισμικό της- για 7,68 δισ. δολάρια. Στην ανακοίνωσή της, η Intel επισημαίνει ότι η ασφάλεια παίζει σήμερα κρίσιμο ρόλο, καθώς ολοένα και περισσότερες συσκευές, από τα κινητά τηλέφωνα μέχρι τα αυτοκίνητα, συνδέονται στο Διαδίκτυο.

Ο γίγαντας της βιομηχανίας ημιαγωγών Intel ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει τη μεγάλη εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών McAfee -γνωστής από το αντι-ιικό λογισμικό της- για 7,68 δισ. δολάρια.

Στην ανακοίνωσή της, η Intel επισημαίνει ότι η ασφάλεια παίζει σήμερα κρίσιμο ρόλο, καθώς ολοένα και περισσότερες συσκευές, από τα κινητά τηλέφωνα μέχρι τα αυτοκίνητα, συνδέονται στο Διαδίκτυο.

H συμφωνία εξαγοράς έχει ήδη εγκριθεί ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών, εκκρεμεί όμως η έγκριση από τους μετόχους της McAfee και από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Η Intel θα πληρώσει 48 δολάρια για κάθε μετοχή της McAfee, ποσό 60% υψηλότερο από την πραγματική τιμή της μετοχής την Τετάρτη.

Η McAfee είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλειας υπολογιστών με κέρδη που ανήλθαν το 2009 στα 2 δισ. δολάρια.

Και οι δύο εταιρείες έχουν έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια.

Η ανακοίνωση της Intel αναφέρει ότι η ασφάλεια είναι πλέον θεμελιώδης συνιστώσα της λειτουργίας των υπολογιστών και πολλών ακόμα συσκευών στο Διαδίκτυο. Εκτιμά ότι η σημερινή προσέγγιση στο θέμα δεν καλύπτει τις όλο και περισσότερες συσκευές που λειτουργούν online, όπως τα κινητά τηλέφωνα, οι τηλεοράσεις, τα αυτοκίνητα, οι ιατρικές συσκευές και τα μηχανήματα ανάληψης μετρητών.

«Στο παρελθόν, η ενεργειακή αποδοτικότητα και η συνδεσιμότητα όριζαν τις απαιτήσεις του computing» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Intel Πολ Οτελίνι. «Κοιτάζοντας προς το μέλλον, η ασφάλεια θα αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα στις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος» πρόσθεσε.

Η Intel εκτιμά ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε μικρή κάμψη των εσόδων το πρώτο έτος μετά την εξαγορά αλλά σε αύξηση τα επόμενα χρόνια.

Τον Ιούλιο, η Intel ανέφερε ότι τα κέρδη της το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο ήταν τα υψηλότερα εδώ και μια δεκαετία, καθώς η αγορά ημιαγωγών έχει πλέον ανακάμψει και τα νέα εργοστάσιά της περιορίζουν το κόστος παραγωγής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024