Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λήξη της πανδημίας γρίπης Η1Ν1 κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Λήξη της πανδημίας γρίπης Η1Ν1 κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ο ιός Η1Ν1 ολοκλήρωσε τον κύκλο του και η πανδημία έχει πλέον τελειώσει, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η λήξη του συναγερμού δεν σημαίνει πάντως ότι ο ιός έχει εξαλειφθεί και δεν προκαλεί νέα κρούσματα -το τελευταίο δίμηνο έχουν αναφερθεί ακόμα 200 θάνατοι, ανεβάζοντας τον απολογισμό σχεδόν στους 18.500 νεκρούς.

Ο ιός Η1Ν1 ολοκλήρωσε τον κύκλο του και η πανδημία έχει πλέον τελειώσει, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την έδρα του οργανισμού στη Γενεύη, η γενική γραμματέας του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν δήλωσε ότι ο ιός «έχει εν πολλοίς ολοκληρώσει τον κύκλο του» και ο πλανήτης βρίσκεται πλέον στη «μετα-πανδημική φάση».

Πάντως η λήξη του συναγερμού δεν σημαίνει ότι ο ιός έχει εξαλειφθεί και δεν προκαλεί νέα κρούσματα -το τελευταίο δίμηνο έχουν αναφερθεί ακόμα 200 θάνατοι, ανεβάζοντας τον απολογισμό σχεδόν στους 18.500 νεκρούς από την εμφάνιση του ιού στο Μεξικό την άνοιξη του 2009.

Η απόφαση για υποβάθμιση του επιπέδου συναγερμού στη «μετα-πανδημική φάση» (δύο επίπεδα χαμηλότερα από το ανώτατο επίπεδο 6) ελήφθη έπειτα από τρίωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής ειδικών του ΠΟΥ.

Η συνεδρίαση της Τρίτης είχε αναβληθεί για αρκετές εβδομάδες προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα επιδημιολογικά στοιχεία για την πορεία της γρίπης το χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο.

Ο ΠΟΥ είχε δεχθεί επικρίσεις ότι βιάστηκε να κηρύξει πανδημία, με αποτέλεσμα να τρομοκρατήσει άδικα τον κόσμο και να αναγκάσει τις κυβερνήσεις να προμηθευτούν υπερβολικά πολλά εμβόλια. Ο Οργανισμός επέμεινε πάντως ότι χειρίστηκε σωστά την κρίση, καθώς ο ιός θα μπορούσε να μεταλλαχθεί ή να συνδυαστεί με άλλους ιούς γρίπης και να γίνει έτσι πολύ πιο επικίνδυνος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024