Υπερβολική η ζήτηση

Η Apple αναβάλλει για ακόμα ένα μήνα το διεθνές ντεμπούτο του iPad

Η Apple αναβάλλει για ακόμα ένα μήνα το διεθνές ντεμπούτο του iPad
Αναλυτές εκτιμούν ότι η ταμπλέτα θα πετύχει 4-6 εκατομμύρια πωλήσεις εντός του έτους   (Φωτογραφία:  Associated Press )
in.gr audio player
Κουπερτίνο

Ο υπολογιστής-ταμπλέτα iPad αποδεικνύεται τόσο δημοφιλής στις ΗΠΑ ώστε η διάθεσή του στις υπόλοιπες αγορές πρέπει αναγκαστικά να αναβληθεί για τα τέλη Μαΐου το νωρίτερο, ανακοίνωσε η Apple την Τετάρτη.

Η νέα συσκευή αφής, μια διασταύρωση ανάμεσα σε κινητό και λάπτοπ, επρόκειτο να κάνει ντεμπούτο εντός του Απριλίου σε εννέα αγορές εκτός των ΗΠΑ (Αυστραλία, Βρετανία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ισπανία και Ελβετία). Στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες διεθνείς αγορές επρόκειτο να φτάσει αργότερα, σε ημερομηνία που δεν είχε διευκρινιστεί.

«Θα ανακοινώσουμε τιμές για τη διεθνή αγορά και θα αρχίσουμε να δεχόμαστε online προπαραγγελίες τη Δευτέρα 10 Μαΐου» ανακοίνωσε τώρα η Apple.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί διεθνείς πελάτες που περιμένουν να αγοράσουν ένα iPad θα απογοητευτούν από την είδηση, ελπίζουμε όμως ότι θα χαρούν να μάθουν το λόγο -το iPad σημειώνει τρελή επιτυχία στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα».

Μισό εκατομμύριο Αμερικανοί αγόρασαν τη συσκευή σε διάστημα μιας εβδομάδας από το λανσάρισμά της στην εγχώρια αγορά στις 3 Απριλίου, υπερηφανεύεται η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η νέα πρόταση της Apple θα αποδειχθεί πολύ πιο δημοφιλής από ό,τι περίμενε η αγορά. Αναλυτές της Credit Suisse προβλέπουν 4,8 εκατομμύρια πωλήσεις το 2010 και 8,7 εκατομμύρια το 2011, ενώ η Morgan Stanley ανεβάζει την πρόβλεψη για το τρέχον έτος στα 6 εκατομμύρια μονάδες.

Το iPad, μια επίπεδη συσκευή αφής λίγο μικρότερη από σελίδα Α4, σερφάρει στο Διαδίκτυο, αναπαράγει μουσική και βίντεο, διαβάζει ηλεκτρονικά βιβλία και παίζει βιντεοπαιχνίδια, μεταξύ άλλων.

Τρέχει επίσης τις περισσότερες από τις 185.000 εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα για το iPhone και το iPod Touch.

To μοντέλο που κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ προσφέρει ασύρματη δικτύωση Wi-Fi και κοστίζει από 499 έως 699 δολάρια, ανάλογα με την ενσωματωμένη μνήμη.

Στα τέλη Απριλίου θα φτάσει στην αμερικανική αγορά και η έκδοση με υποστήριξη για Wi-Fi και 3G, η οποία τιμάται από 629 έως 829 δολάρια και θα διατίθεται με συμβόλαιο σύνδεσης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη