Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυνατότητα multitasking θα προσφέρει το iPhone OS 4.0

Δυνατότητα multitasking θα προσφέρει το iPhone OS 4.0

Ικανοποιώντας ένα από τα βασικά αιτήματα των χρηστών της, η Apple ανακοίνωσε ότι σε λίγους μήνες το iPhone 3GS και το iPad  θα μπορούν να τρέχουν πολλά προγράμματα ταυτόχρονα -το iPhone OS 4.0 αναμένεται το καλοκαίρι.

Ικανοποιώντας ένα από τα βασικά αιτήματα των χρηστών της, η Apple ανακοίνωσε ότι σε λίγους μήνες οι συσκευές iPhone, iPod Touch και iPad  θα μπορούν να τρέχουν πολλά προγράμματα ταυτόχρονα.

Το αφεντικό της εταιρείας Στιβ Τζομπς έδειξε 12 εφαρμογές να τρέχουν μαζί παρουσιάζοντας το iPhone OS 4.0 το απόγευμα της Πέμπτης.

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από το καλοκαίρι για το iPhone και από το φθινόπωρο για τη νέα ταμπλέτα iPad.

Το λογισμικό θα τρέχει σε όλα τα μοντέλα iPhone και iPod Touch, ωστόσο η δυνατότητα multitasking υποστηρίζεται μόνο από τα τελευταία μοντέλα, δηλαδή το iPhone 3GS και τα iPod τρίτης γενιάς που κυκλοφόρησαν στα τέλη του 2009.

Η τρίτη γενιά του iPhone αναμένεται κι αυτή το καλοκαίρι.

H έλλειψη multitasking ήταν βασικό παράπονο των χρηστών, δεδομένου ότι άλλα smartphone της αγοράς προσφέρουν εδώ και καιρό αυτή τη δυνατότητα. «Δεν ήμασταν πρώτοι στο πάρτι, θα γίνουμε όμως οι καλύτεροι» αστειεύτηκε ο Τζομπς κατά την παρουσίαση του iPhone OS 4.0 στα κεντρικά γραφεία της Apple στη Σίλικον Βάλεϊ.

To νέο λογισμικό εξακολουθεί πάντως να μην υποστηρίζει την τεχνολογία flash.

Ο Τζομπς παρουσίασε ακόμα ένα κοινό γραμματοκιβώτιο για όλους τους λογαριασμούς email, υποστήριξη για φακέλους που περιέχουν εφαρμογές, καθώς και τη δυνατότητα σύνδεσης ενός κανονικού πληκτρολογίου μέσω σύνδεσης Bluetooth. Το iPhone και το iPod αποκτoύν επίσης πρόσβαση στο κατάστημα ηλεκτρονικών βιβλίων iBooks.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σνακοίνωσε ακόμα τη νέα διαφημιστική πλατφόρμα iAd, την απάντηση της Apple στη διαφημιστική αυτοκρατορία της Google. Οι διαφημίσεις του iAd θα προβάλλονται στις εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, οι οποίοι θα κερδίζουν το 60% των διαφημιστικών εσόδων.

Ο Τζομπς ανέφερε ακόμα ότι το iPad πέτυχε 450.000 πωλήσεις από το ντεμπούτο του στην αγορά των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024