Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ιδιωτικότητα δεν είναι πια «κοινωνική νόρμα», υποστηρίζει ο ιδρυτής του Facebook

Η ιδιωτικότητα δεν είναι πια «κοινωνική νόρμα», υποστηρίζει ο ιδρυτής του Facebook

Η εκρηκτική επιτυχία των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης καθιστά προφανές για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται πλέον για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο. Οι δηλώσεις του έρχονται λίγο καιρό μετά τις αμφιλεγόμενες αλλαγές στις ρυθμίσεις ασφάλειας του Facebook.

2

Η εκρηκτική επιτυχία των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης καθιστά προφανές για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται πλέον για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο.

Μιλώντας σε εβδομάδα τεχνολογίας στο Σαν Φρανσίσκο, ο 25χρονος ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook υποστήριξε ότι η ιδιωτικότητα «δεν είναι πλέον κοινωνική νόρμα».

«Ο κόσμος νιώθει πια πραγματικά άνετα όχι μόνο να μοιράζεται περισσότερες πληροφορίες διαφόρων ειδών, αλλά και να τις μοιράζεται πιο ανοιχτά και με περισσότερους ανθρώπους».

»Αυτή η κοινωνική νόρμα έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου» είπε.

Οι δηλώσεις του έρχονται λίγο καιρό μετά την απόφαση της εταιρείας του να αλλάξει τις ρυθμίσεις ασφάλειας για τους 350 εκατομμύρια χρήστες του Facebook. Οργανώσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας κατηγόρησαν τότε το Ζούκερμπεργκ ότι εξωθεί τους χρήστες να «ανοίξουν» τα προφίλ τους έτσι ώστε να μπορεί να τα διαβάσει ο καθένας.

Είχαν εξάλλου προηγηθεί πολυάριθμα περιστατικά στα οποία οι χρήστες διαπίστωσαν έντρομοι ότι πληροφορίες που είχαν δημοσιεύσει μόνο για τα μάτια των φίλων τους ήταν στην πραγματικότητα ανοιχτές για οποιονδήποτε στον Παγκόσμιο Ιστό.

Ο ιδρυτής της υπηρεσίας, όμως, πιστεύει ότι οι εταιρείες του Διαδικτύου οφείλουν να προσαρμόζονται στις «αλλαγές της κοινωνικής νόρμας» που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα τουλάχιστον με τον ίδιο.

«Όταν ξεκίνησα [το Facebook] από τον κοιτώνα μου στο Χάρβαρντ, η ερώτηση που είχε πολύς κόσμος ήταν Γιατί να θέλω να δημοσιεύσω οποιαδήποτε πληροφορία στο Διαδίκτυο; Γιατί να θέλω να αποκτήσω δικτυακό τόπο;».

Έκτοτε η κατάσταση έχει όντως αλλάξει, παραμένει όμως ασαφές αν οι ίδιοι οι χρήστες του Facebook συμμερίζονται τις ριζοσπαστικές απόψεις του Ζούκερμπεργκ για τα δικά τους προσωπικά τους δεδομένα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024