Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποινές για παράνομο «κατέβασμα» μουσικής-ταινιών από το Διαδίκτυο ενέκρινε η Γαλλία

Ποινές για παράνομο «κατέβασμα» μουσικής-ταινιών από το Διαδίκτυο ενέκρινε η Γαλλία

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το σχέδιο νόμου που ποινικοποιεί το παράνομο «κατέβασμα» μουσικής και ταινιών από το Διαδίκτυο με κίνδυνο διακοπής της σύνδεσης, εφόσον οι χρήστες δεν συμμορφωθούν με τις σχετικές υποδείξεις. Το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει και από τη Γερουσία.

30

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το σχέδιο νόμου που ποινικοποιεί το παράνομο «κατέβασμα» μουσικής και ταινιών από το Διαδίκτυο με κίνδυνο διακοπής της σύνδεσης, εφόσον οι χρήστες δεν συμμορφωθούν με τις σχετικές υποδείξεις.

Το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε, στη δεύτερη ανάγνωσή του, με 296 θετικές, έναντι 233 αρνητικών ψήφων.

Με κύριο εμπνευστή τον ίδιο τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, το σχέδιο νόμου θα προωθηθεί και στη Γερουσία προκειμένου να λάβει την τελική έγκρισή του σε νόμο, ο οποίος θα καταστήσει τη Γαλλία την πρώτη χώρα στον κόσμο, που προβλέπει αυστηρές ποινές για το «κατέβασμα».

Στις 9 Απριλίου οι βουλευτές των Σοσιαλιστών είχαν απορρίψει το σχέδιο νόμου, εκμεταλλευόμενοι την πλειοψηφία που τους προσέφερε στο «Ημικύκλιο» η μαζική απουσία των βουλευτών (577 συνολικά) από τη συνεδρίαση.

Βάσει του νόμου, από το φθινόπωρο, όσοι επιδίδονται στο «κατέβασμα» ταινιών και μουσικής από το Διαδίκτυο, διαδικασία στην οποία αρέσκονται κατά κόρον οι Γάλλοι, θα αρχίσουν να λαμβάνουν ταχυδρομικώς τις πρώτες προειδοποιήσεις από το νέο θεσμικό όργανο την Ανώτατη Αρχή για την Διάδοση των Έργων και την Προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων στο Ιντερνέτ (Hadopi).

Σε περίπτωση υποτροπής, οι πρώτες διακοπές θα ξεκινήσουν το 2010, με τους «πειρατές» όμως να συνεχίζουν να πληρώνουν τη συνδρομή τους, πράγμα που θα συνιστά μία «διπλή ποινή» για τους καταναλωτές, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024