Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την αξιοποίηση των καμερών στους δρόμους της Αθήνας ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη

Την αξιοποίηση των καμερών στους δρόμους της Αθήνας ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη

Ο κόσμος απαιτεί από την κυβέρνηση να υπάρξει ασφάλεια στην Αθήνα, δήλωσε η Ντ.Μπακογιάννη και επανέλαβε την πρότασή της για αξιοποίηση των καμερών στους δρόμους της Αθήνας. Για το άσυλο, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι ο νόμος υπάρχει, αλλά δεν εφαρμόζεται.

38

Ο κόσμος απαιτεί από την κυβέρνηση και όλους τους φορείς να υπάρξει τάξη και ασφάλεια στην Αθήνα, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ επανέλαβε την πρότασή της για αξιοποίηση των καμερών στους δρόμους της Αθήνας «στην προσπάθεια να προστατευθούν οι πολίτες».

Εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει για τις ελληνικές πρωτοβουλίες του ΟΑΣΕ, η υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «ο εξοπλισμός που έχουν αγοράσει οι κυβερνήσεις πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην προσπάθεια να προστατευτούν οι πολίτες».

Για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπολους δήλωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να το θωρακίσει «ως άσυλο ελεύθερης διακίνησής ιδεών, στοχασμού, διδασκαλίας και έρευνας. Από εκεί και έπειτα, είναι σαφές ότι ο νόμος που θωρακίζει το άσυλο υπάρχει».

Συμπλήρωσε ότι πολλές φορές ο νόμος δεν εφαρμόζεται, αλλά αφού είναι και πρόσφατος και προέκυψε μέσα από συναίνεση, καλό θα ήταν να εφαρμόζεται. «Αν δεν εφαρμόζεται, δεν είναι η δική μου θέση να αναζητήσω ευθύνες» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι εάν στο πλαίσιο του διαλόγου για την παιδεία προκύψουν ενδιαφέρουσες ιδέες και πορτάσεις για το άσυλο, τότε αυτές «θα αξιολογηθούν».

Σχετικά με την πρόταση να μεταφερθούν μακριά απο το κέντρο της Αθήνας πανεπιστημιακές σχολές, ο κ. Σπηλιωτόπουλος παρατήρησε ότι το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για λόγους ιστορίας και συμβολισμού θα έπρεπε να μετατραπεί σε Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, «για να θυμόμαστε όλοι το τανκς που εκείνο το βράδυ επιχείρησε βιαίως να καταλύσει την πανεπιστημιακή ελευθερία του στοχασμού και του λόγου».

* Στόχος της ελληνικής προεδρίας του ΟΑΣΕ είναι να συμβάλει στην εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας, είπε η κ. Μπακογιάννη, η οποία ως προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ αναχωρεί την Δευτέρα για την Τιφλίδα της Γεωργίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024