Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομάδες άμεσης επέμβασης στο κέντρο της Αθήνας συγκροτεί η ΕΛ.ΑΣ.

Ομάδες άμεσης επέμβασης στο κέντρο της Αθήνας συγκροτεί η ΕΛ.ΑΣ.

Τη σύσταση 10 ομάδων «άμεσης επέμβασης» με αστυνομικούς που θα περιπολούν με μοτοσικλέτες μικρού κυβισμού στο κέντρο της Αθήνας, αποφάσισαν οι ηγεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΛ.ΑΣ., μετά την επιδρομή κουκουλοφόρων στο Κολωνάκι. Οι αντιδράσεις, ωστόσο, κορυφαίων στελεχών της ΝΔ συνεχίζονται.

43

Τη σύσταση 10 ομάδων «άμεσης επέμβασης» με αστυνομικούς που θα περιπολούν με μοτοσικλέτες μικρού κυβισμού στο κέντρο της Αθήνας, αποφάσισαν οι ηγεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΛ.ΑΣ., μετά την επιδρομή κουκουλοφόρων στο Κολωνάκι.

Τα μέτρα, ωστόσο, δεν φαίνεται να καθησυχάζουν κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, που ζητούν αποκεφαλισμούς στην κορυφή της Αστυνομίας.Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το θέμα του διακομματικού ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το Βήμα, τα μέτρα αποφασίστηκαν στη διάρκεια συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρ.Μαρκογιαννάκη με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Β.Τσιατούρα.

Οι ευέλικτες ομάδες κρούσης της ΕΛ.ΑΣ. θα ελέγχουν όλο το κέντρο της Αθήνας, που περιλαμβάνεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Συγγρού (Φιξ) και τις οδούς Πατησίων, Πειραιώς, στα όρια δηλαδή του δακτυλίου.

Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από 11 άνδρες. Ο ένας θα είναι της ομάδας «Ζήτα» και οι υπόλοιποι θα επιβαίνουν ανά δύο σε μοτοσικλέτες των 125 κυβικών που έχει αποκτήσει η Αστυνομία για να καλύψει τις κοινές περιπολίες. Οι περισσότεροι από τους εποχούμενους, που θα φέρουν όπλα, θα είναι ειδικοί φρουροί που έχουν ενταχθεί πρόσφατα στην ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Αστυνομίας, η κατανομή των δυνάμεων θα γίνει έτσι ώστε οι πρώτοι αστυνομικοί να φτάνουν στο σημείο επίθεσης μέσα ένα λεπτό.

Αποφασίστηκε, επίσης, τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικοί να επισκεφθούν τους καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας για να τους ενημερώσουν για την παρουσία τους και να τους δώσουν τα τηλέφωνά τους.

hspace=0Δείτε το βίντεο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Παρά τις αποφάσεις που έλαβε το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., στο εσωτερικότης ΝΔ εξακολουθεί να επικρατεί αναβρασμός, με κορυφαία στελέχη να ζητούν καρατομήσεις στην ηγεσία της Αστυνομίας.

«Η δημόσια ασφάλεια και η έννομη τάξη είναι υπέρτατο αγαθό, το οποίο οφείλει η Πολιτεία να διασφαλίζει» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σκληρή επίθεση, χωρίς περιστροφές,εξαπέλυσε, σύμφωνα με τα Νέα, οΓιάννης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ζήτησε ουσιαστικά την καρατόμηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και παραδέχθηκε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη για όσα διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας. «Είναι δυνατόν να παραμένουν στις θέσεις τους άνθρωποι οι οποίοι διαχειρίστηκαν τα επεισόδια του Δεκεμβρίου; Η ηγεσία ενός Σώματος πρέπει να στέκεται στο ύψος της θέσης της» είπε στη ΝΕΤ 105,8.

Η Μαριέττα Γιαννάκου, από την πλευρά της, έδωσε έμφαση στις εντολές που έχουν δοθεί στην Αστυνομία, ενώ νέες βολές εξαπέλυσε ο βουλευτήςΚυριάκος Μητσοτάκης,μεδηλώσειςτου στον Αlpha 98,9). «Είναι εμφανές ότι η Αστυνομία έχει μια δυσκολία να διαχειριστεί το φαινόμενο της οργανωμένης βίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει η πολιτική, αλλά και η επιχειρησιακή βούληση να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικό τρόπο» υποστήριξε.

Τέλος, ναστραφεί στην «ουσία και όχι στην επικοινωνία», ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, κάλεσε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. η βουλευτήςΚατερίνα Παπακώστα.

Ζητούν διακομματικό έλεγχο

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, με ερώτηση που κατέθεσε ο Φώτης Κουβέλης προς τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, επαναφέρει το αίτημα διακομματικού ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ.

«Είναι προφανές ότι η κοινωνία χρειάζεται μια αστυνομία αποτελεσματική και δημοκρατική στην άσκηση των καθηκόντων της, στο πλευρό του πολίτη και όχι απέναντί του. Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει.Συνεπώς, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα η διαμόρφωση προϋποθέσεων αποτελεσματικής και ταυτόχρονα δημοκρατικής συμπεριφοράς της Αστυνομίας, με σεβασμό στην προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, στοιχεία που πρέπει να βαίνουν και να εξελίσσονται παράλληλα» αναφέρει ο κ. Κουβέλης.

Όπωςλέει, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. υπό διακομματικό έλεγχο αποτελεί πάγιο αίτημα και των ίδιων των αστυνομικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024