Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για «Επαναστατικό Αγώνα» και «Σέχτα»

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για «Επαναστατικό Αγώνα» και «Σέχτα»

Η ένταση και η συχνότητα των τελευταίων χτυπημάτων της τρομοκρατίας, και κυρίως η αγωνία για τον τόπο και τον χρόνο της συνέχισής τους, έχουν προκαλέσει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. Έκτακτη σύσκεψη την Κυριακή στην Κατεχάκη· πληροφορίες για ρόλο, εκ νέου, της Σκότλαντ Γιαρντ.

28

Η ένταση και η συχνότητα των τελευταίων χτυπημάτων της τρομοκρατίας, και κυρίως η αγωνία για τον τόπο και τον χρόνο της συνέχισής τους, έχουν προκαλέσει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. Έκτακτη σύσκεψη την Κυριακή στην Κατεχάκη, πληροφορίες για ρόλο, εκ νέου, της Σκότλαντ Γιαρντ.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής,η έκτακτη σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιείταιυπό τον φόβο ενός νέου κύκλου επιθέσεων του «Επαναστατικού Αγώνα» και της «Σέχτας Επαναστατών», αλλά και για να αντικατασταθούν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που σχετίζονται με τη διαρροή του απόρρητου εγγράφου με τους πιθανούς στόχους που η εφημερίδα την προηγούμενη Τετάρτη.

Η τελευταία προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα» για τις επιθέσεις εναντίον της Citibank, όπως εκτιμούν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., δεν θα σημάνει την «αναστολή» της δράσης του εγχώριου «αντάρτικου πόλης». Αντιθέτως, φοβούνται ότι ουσιαστικά ορίζει την αρχή μιας νέας «ενότητας» επιθέσεων από τη νέα γενιά τρομοκρατών, η οποία προχωρεί σε ένα μπαράζ επιθέσεων που είχε να συμβεί στη χώρα μας από την περίοδο 1991-1993. Μάλιστα οι αστυνομικοί φοβούνται ότι θα υπάρξει αλλαγή στόχευσης από τις δύο ένοπλες οργανώσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανησυχεί και για τη δράση της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» που έχει προχωρήσει σε δύο ένοπλες επιθέσεις κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού και του τηλεοπτικού σταθμού Αlter. Η οργάνωση αυτή θεωρείται από τους αστυνομικούς ότι έχει άμεση σχέση με τον «Επαναστατικό Αγώνα» και πραγματοποιεί επιθέσεις λίγες ημέρες πριν ή μετά τις ενέργειές του. Οι αστυνομικοί έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο στη «Σέχτα Επαναστατών» να έχουν ενεργοποιηθεί ασύλληπτα μέλη της ομάδας των «ληστών με τα μαύρα» που έδρασε την περίοδο 2003-2006.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Καθημερινή, μετά από προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ καταφθάνει στην Αθήνα, ενώ τις προσεχείς μέρες αναμένεται και ο αρχηγός της βρετανικής αστυνομίας σερ Ίαν Μπλέρ. Επιδίωξη των Βρετανών να βοηθήσουν στην αναδιοργάνωση της Αντιτρομοκρατικής. Στην Αθήνα επιστρέφει επίσης ο αξιωματικός της Σκότλαντ Γιαρντ Χρήστος Καλαματιανός, ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος Ελλήνων και Βρετανών αστυνομικών στη διάρκεια των ερευνών και της εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024