Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς είχε αποδράσει ο Βασίλης Παλαιοκώστας από τον Κορυδαλλό το 2006

Πώς είχε αποδράσει ο Βασίλης Παλαιοκώστας από τον Κορυδαλλό το 2006

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας απέδρασε με ελικόπτερο από τις φυλακές του Κορυδαλλού το 2006, με μία ενέργεια πρωτοφανής τότε για τα ελληνικά δεδομένα που κατάφερε να αιφνιδιάσει τις Αρχές. Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, επανέλαβε την απόδραση με το ίδιο μέσο...

95

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας απέδρασε με ελικόπτερο από τις φυλακές του Κορυδαλλού το 2006, με μία ενέργεια πρωτοφανής τότε για τα ελληνικά δεδομένα που κατάφερε να αιφνιδιάσει τις Αρχές. Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, επανέλαβε την απόδραση, και πάλι με ελικόπτερο.

Το απόγευμα της Κυριακής 6 Ιουνίου 2006, γύρω στις 6.25 ένα μικρό ιδιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στο προαύλιο του σωφρονιστικού καταστήματος και παρέλαβε τον Αλκέτ Ριζάι αλλά και τον Βασίλη Παλαιοκώστα, που κρατούνταν στην 5η πτέρυγα.

Οι δράστες, συνεργάτες του φυλακισμένου σήμερα Βασίλη Στεφανάκου, σχεδίασαν την απόδραση του Αλκέτ Ριζάι και συμπληρωματικά παρέλαβαν μαζί τους και τον Παλαιοκώστα. Δεν έχει αποδειχτεί αν βρίσκονταν στο ελικόπτερο και ο Νίκος Πααλιοκώστας.

Ο πιλότος είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από Καραδαμύλη της Μεσσηνίας για το Μαρούσι και Ασπρόπυργο, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι δράστες έπιασαν τον πιλότο όμηρο με την απειλή όπλων.

Αργότερα, ο πιλότος κατέθεσε ότι μία εβδομάδα πριν από την απόδραση, «ένας άνδρας και δύο γυναίκες νοίκιασαν το ελικόπτερο από τον Αγιο Κοσμά για μια βόλτα πάνω από την Αθήνα». Την ημέρα της απόδρασης, «ο ίδιος άνδρας, μαζί με ένα δεύτερο άνδρα, εμφανίστηκαν και πάλι στον Αγιο Κοσμά και ζήτησαν επίσης να κάνουν βόλτα, πληρώνοντας προκαταβολικά για την ενοικίαση του ελικοπτέρου 1.400 ευρώ.

»Όταν όμως απογειώθηκαν, με απείλησαν με πιστόλι και χειρομβοβίδα και με υποχρέωσαν να προσγειωθώ στο προαύλιο του Κορυδαλλού, απ όπου πήρα τους δύο κρατουμένους».

Αφού προσγειώθηκε στο νεκροταφείου του Σχιστού, ο Παλαιοκώστας διέφυγε με μηχανή εντούρο προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι κλεμμένες μοτοσικλέτες βρέθηκαν στη περιοχή του Σκαραμαγκά.

Ο Αλκέτ Ριζάι, 35 ετών σήμερα, ήταν αρχηγός συμμορίας, η οποία στις 3 Μαΐου του 2003 δολοφόνησε -με εντολή του Ριτζάι- τον Θανάση Κορωπιώτη, επειδή θεώρησε ότι είχε συνάψει σχέσεις με μια Ρωσίδα φίλη του, με το όνομα Οξάνα. Ο νεαρός Έλληνας είχε πράγματι δεσμό με μια Ρωσίδα, το όνομα της οποίας όμως ήταν Ροξάνα.

Ο Ριζάι και οι συνεργοί του παρέσυραν τον Κορωπιώτη στο Μαρούσι και, αφού τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο, τον μετέφεραν σε κάποιο δάσος της Αττικής, τον σκότωσαν και στη συνέχεια εξαφάνισαν το πτώμα του. Για τη δολοφονία συνελήφθησαν τρεις συνεργάτες του Ριζάι, δύο άνδρες και μία γυναίκα, και ένα μήνα αργότερα και ο ίδιος ο Ριζάι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024