Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τη Δευτέρα η συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την Προανακριτική Επιτροπή

Τη Δευτέρα η συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την Προανακριτική Επιτροπή

Το απόγευμα της Δευτέρας θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Δεν θα συμβάλουμε στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας, απαντά η κυβέρνηση προδιαγράφοντας τη στάση της.

38

Το απόγευμα της Δευτέρας θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης έχουν αναγνωρίσει και αυτά, στα συμπεράσματά τους για την υπόθεση, την αναγκαιότητα περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης, μέσω μιας προανακριτικής επιτροπής.

Το αίτημα του ΠΑΣΟΚ αφορά συγκεκριμένα:

  • Για την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος από τους τότε υπουργούς και υφυπουργούς: Ευάγγελο Μπασιάκο, Πέτρο Δούκα, Αλέξανδρο Κοντό, Γεώργιο Βουλγαράκη,
  • Για την ενδεχόμενη ηθική αυτουργία του τότε υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου
  • Για τυχόν συμμετοχή άλλων προσώπων ως συναυτουργών και συμμετοχών
  • Για την ενδεχόμενη ευθύνη των ως άνω τότε υπουργών και υφυπουργών για ηθική αυτουργία στις πράξεις των εμπλεκομένων στη υπόθεση υπηρεσιακών παραγόντων και λοιπών συμπραττόντων.

Από την άλλη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος έχει χρεώσει «κομματική ιδιοτέλεια και απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου» στην αξιωματική αντιπολίτευση, διευκρινίζοντας πως το κυβερνόν κόμμα «δεν πρόκειται να συμπράξει στις μεθοδεύσεις του ΠΑΣΟΚ».

Εν τω μεταξύ, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε την Πέμπτη πως «δεν πρόκειται να συμβάλουμε σε καμία περίπτωση στην πρόθεση που έχει το ΠΑΣΟΚ να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας».

Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε το αίτημα για δεύτερη φορά στη Βουλή, ενώ γνωρίζει ότι το θέμα έχει ερευνηθεί διεξοδικά από την εξεταστική επιτροπή και το λόγο από εδώ και πέρα τον έχει η Δικαιοσύνη. Το ΠΑΣΟΚ, είπε, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για δικούς του εσωκομματικούς λόγους. Δεν θα το καταφέρει, συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι η ενδεχόμενη αποχώρηση της ΝΔ από την προανακριτική θα είναι μια φυγομαχία. «Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανένα τρόπο ως κοινοβουλευτική πρακτική. Είναι ένα είδος έμμεσης παραδοχής ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Και θα λεγα σημαίνει και μια συλλογική ευθύνη μέχρι την κορυφή στην υπόθεση του Βατοπεδίου από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Θέλω να θυμίσω ότι πρώτοι εμείς ζητήσαμε προανακριτική ήδη από τον Οκτώβριο, συνεπώς χαιρόμαστε που φτάσαμε σήμερα στο κομβικό σημείο. Λυπάμαι που προηγήθηκε η εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή, που συσκότισε και δε διαφώτισε τα θέματα. Ακούω ότι η Ρηγίλλης θα τραπεί σε φυγή για δεύτερη φορά. Αν όντως συμβεί αυτό, θα αποτελεί γελοιοποίηση των θεσμών. Και ουδείς έχει δικαίωμα να συνδράμει τον κ. Καραμανλή σε μια τέτοια γελοιοποίηση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024