Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονική επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον ανδρών των ΜΑΤ

Δολοφονική επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον ανδρών των ΜΑΤ

Επίθεση με καλάσνικοφ εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας άγνωστοι εναντίον ανδρών των ΜΑΤ που εκτελούσαν υπηρεσία για τη φύλαξη του υπουργείου Πολιτισμού στα Εξάρχεια. Τρεις αστυνομικοί δέχθηκαν καταιγισμό πυρών και ένας από αυτούς τραυματίστηκε στο θώρακα και το μηρό.

53

Επίθεση με καλάσνικοφ εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας άγνωστοι εναντίον ανδρών των ΜΑΤ που εκτελούσαν υπηρεσία για τη φύλαξη του υπουργείου Πολιτισμού στα Εξάρχεια. Τρεις αστυνομικοί δέχθηκαν καταιγισμό πυρών και ένας από αυτούς τραυματίστηκε στο θώρακα και το μηρό.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 03:05 στη διασταύρωση των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τουλάχιστον δύο άτομα, που προσέγγισαν τους τρεις αστυνομικούς πεζή και πυροβόλησαν εν ψυχρώ από μικρή απόσταση.

Όπως έγινε γνωστό, όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στη γωνία Ζαΐμη και Κουντουριώτη είδαν σε απόσταση περίπου 35 – 40 μέτρων στο ύψος της διασταύρωσης Κουντουριώτη και Νοταρά δύο άτομα που τους σημάδευαν με όπλα, ο ένας όρθιος και ο άλλος γονατιστός.

Ένας από τους αστυνομικούς -πιθανότατα ο τραυματίας- φώναξε «καλυφθείτε» και οι δύο έπεσαν αμέσως στο έδαφος, ενώ ο τρίτος τραυματίστηκε εν μέσω καταιγισμού πυρών, από μία σφαίρα στο θώρακα και μία στο μηρό.

Ο 21χρονος αστυνομικός, που τραυματίστηκε, δεν φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο -κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega-, αλλά σώθηκε χάρη σε δύο κινητά τηλέφωνα που έφερε πάνω του. Βολίδες βρέθηκαν πάνω στον ασύρματό του και σε άλλον εξοπλισμό που έφερε.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε αμέσως στον Ερυθρό Σταυρό, με διαμπερή τραύματα κάτω από τον πνεύμωνα και στο μηρό, και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο νεαρός αστυνομικός διέφυγε τον κίνδυνο και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, αλλά σταθερή, από τους θεράποντες ιατρούς.

Ο 21χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η αντιτρομοκρατική στις έρευνες

hspace=0Δείτε το βίντεο

Στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν περισσότεροι από 27 κάλυκες από καλάσνικοφ, καθώς και άλλοι τέσσερις κάλυκες από εννιάρι πιστόλι. Ακόμη, οι δράστες χρησιμοποίησαν στρατιωτική χειροβομβίδα, προκειμένου να καλύψουν το δρόμο διαφυγής τους. Βολίδες βρέθηκαν ακόμη και στο Μουσείο, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το σημείο της επίθεσης.

Οι κάλυκες έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν προέρχονται από το ίδιο όπλο με το οποίο άγνωστοι είχαν πυροβολήσει εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Κοκκινοπούλου στην περιοχή του Γουδή.

Πληροφορίες για τη στρατιωτική χειροβομβίδα αναφέρουν ότι είναι ελληνικής κατασκευής από εργοστάσιο που έχει κλείσει εδώ και ένα χρόνο και πιθανολογείται ότι έχει κλαπεί από στρατόπεδο.

Αμέσως μετά την επίθεση ολόκληρη η περιοχή των Εξαρχείων αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και διενεργούνται έρευνες. Στις έρευνες συμμετέχει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Παράλληλα, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 72 προσαγωγές. Ομάδα νεαρών επιχείρησε να αντιδράσει στην οδό Στουρνάρη, όπου σημειώθηκαν επεισόδια.

Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια όπου εξετάζονται, αλλά όπως έγινε γνωστό από αξιωματικό της αστυνομίας, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή τους στην επίθεση.

Ο αποκλεισμός της ευρύτερης περιοχής των Εξαρχείων συνεχίζεται για τη διενέργεια ερευνών και σύμφωνα με την αστυνομία οι δρόμοι δεν θα ανοίξουν σύντομα.

Στη ΓΑΔΑ καταθέτουν οι δύο αστυνομικοί που δέχθηκαν τα πυρά.

Ιατρικό ανακοινωθέν

Αναλυτικά, το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει: «Περί της 03:30 πρωινή διεκομίσθη στο Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ν.Ε.Ε.Σ. ο αστυφύλακας Μαντζούνης Διαμαντής, βληθείς δια πυροβόλου όπλου. Η κατάστασή του εξαρχής διεγνώσθη εξαιρετικά σοβαρή εφόσον ο ασθενής ελεγχόταν αιμοδυναμικά ασταθής.

»Εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο, όπου διαπιστώθηκαν πολλαπλές ρήξεις ζωτικών οργάνων στην κοιλιακή χώρα και στον θώρακα, οι οποίες και αποκαταστάθηκαν χειρουργικά. Επιπλέον ο ασθενής φέρει και δεύτερο διαμπερές τραύμα στο κάτω τριτημόριο του αριστερού μηρού, το οποίο και αντιμετωπίστηκε.

»Το χειρουργείο περατώθηκε στις 09:00 π.μ. και μετά από επανειλημμένες μεταγγίσεις, η κατάστασή του εμφανίζεται σταθερή. Λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας εισήλθε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για άρτια μετεγχειρητική αντιμετώπιση. Η κατάστασή του παραμένει ιδιαίτερα σοβαρή. Νεότερο ανακοινωθέν θα εκδοθεί όταν κριθεί αναγκαίο από τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024