Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διακομματική επιτροπή για την αστυνομία ζητά ο Αλέκος Αλαβάνος

Διακομματική επιτροπή για την αστυνομία ζητά ο Αλέκος Αλαβάνος

Την ανάγκη ύπαρξης διακομματικής επιτροπής, που θα εξετάσει όλα τα ζητήματα της αστυνομίας ζητά ο Αλέκος Αλαβάνος και υπογραμμίζει ότι «η Πολιτεία αντιμετωπίζει την αστυνομία ως στρατό». Προσθετει ακόμα ότι «στόχος είναι οι αδικίες του συστήματος και δεν είναι βιτρίνες, ούτε αυτοκίνητα». Συνάντηση Τσίπρα με τον δήμαρχο Αθηναίων Ν.Κακλαμάνη.

95

Στην αντιμετώπιση της αστυνομίας από την πολιτεία σαν στρατό αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

«Ένα από τα μεγάλα προβλήματα, είναι ότι η Πολιτεία αντιμετωπίζει την αστυνομία ως στρατό», δήλωσε.

Ο Αλ.Αλαβάνος δήλωσε ότι συμφώνησε πλήρως με την Ομοσπονδία για την ανάγκη ύπαρξης διακομματικής επιτροπής, που θα εξετάσει όλα τα ζητήματα της αστυνομίας, ενώ επισήμανε πώς «οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται κατανοητές» και πρόσθεσε ότι «στόχος είναι οι αδικίες του συστήματος και δεν είναι βιτρίνες, ούτε αυτοκίνητα».

Πρόσθεσε ακόμη ο Αλ.Αλαβάνος ότι «αν η μία όψη του νομίσματος είναι ο νέος, ο οποίος μπορεί να ζει με ασφάλεια, με ελευθερία και με δημοκρατικά δικαιώματα, η άλλη του όψη είναι ο αστυνομικός πολίτης. Ο αστυνομικός, που αισθάνεται αξιοπρέπεια, ο αστυνομικός, ο οποίος είναι εκπαιδευμένος και ο αστυνομικός που λειτουργεί μέσα στην κοινωνία».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «δεν πιστεύουμε εμείς ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι τραμπούκοι. Πιστεύουμε όμως, ότι από την κυβέρνηση και μάλιστα μετά τους νέους πειθαρχικούς κανονισμούς, υπάρχει ένα σύστημα, που σπρώχνει τους αστυνομικούς να βγάλουν το τραμπούκικο κομμάτι, που ο καθένας μας μπορεί να κρύβει μέσα στην ψυχή του και να μην βγαίνουν οι καλές πλευρές».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χρ. Φωτόπουλος, δήλωσε ότι έμεινε πλήρως ικανοποιημένος από την στήριξη του κ. Αλαβάνου στο αίτημα του κλάδου για περισσότερο εκδημοκρατισμό στην Ελληνική Αστυνομία. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τον αγώνα για να υπάρξει αυτή η περισσότερη και ποιοτικότερη εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού.

Σε άλλη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τους συνεχάρη για τον αγώνα τους αλλά και για τις επιτυχίες τους, καθώς, «στη συλλογική σύμβαση προβλέπονται η αύξηση του βασικού μισθού, το επτάωρο, το ρεπό μετά την εφημερία, οι φορολογικές ελαφρύνσεις, εξελίξεις γενικά σε θετική κατεύθυνση».

Ο κ. Αλαβάνος πρόσθεσε ότι απαιτείται επαγρύπνηση, ώστε να υλοποιηθούν με μεγάλη ταχύτητα και να γίνουν και όλες οι νομοθετικές αλλαγές, που είναι αναγκαίες, για την εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης.

Εξέφρασε, ακόμη, την ανησυχία του γιατί εξακολουθεί και ισχύει η υποχρηματοδότηση της υγείας, «κάνοντας την Ελλάδα, τη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιωτικών δαπανών για την υγεία, πάνω από το 50%, σε σχέση με όλες τις χώρες της Ευρώπης», όπως ανέφερε.

Τσίπρας: Να κατανοήσουμε τις αιτίες

«Η εικόνα είναι πράγματι θλιβερή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας για τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας, μετά τη σχετική συζήτηση που με τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ένας κλάδος που όλο το προηγούμενο διάστημα αισθάνθηκε πάρα πολύ μεγάλη πίεση από την οικονομική κρίση, ένας κλάδος που υφίστατο το πλιάτσικο των τραπεζών, τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πολύ μεγάλης πίεσης και είναι πολύ σημαντικό όλοι να μπορέσουμε να βρούμε τρόπο ώστε να απαλύνουμε αυτές τις πληγές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ακόμη ότι από τη μια έχουμε την εικόνα οργανωμένων ομάδων που προξενούν βίαιες καταστροφές, από την άλλη, όμως, έχουμε τη συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση νέων ανθρώπων, 16ρηδων μαθητών, όπου εμείς πρέπει ως συντεταγμένη πολιτεία, ως πολιτικά κόμματα, ως φορείς και ως Δήμος της Αθήνας να μπορέσουμε να καταλάβουμε ποια είναι η αιτία που τους σημερινούς 16ρηδες μαθητές τους κάνει να βρίσκονται στο δρόμο και πολλές φορές να προσπαθούν με δίκαιους τρόπους να εκφράσουν την οργή τους. Άρα λοιπόν, πρόσθεσε, πρέπει ως πολιτεία, συντεταγμένα, κατ’ αρχάς να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε αυτές τις αιτίες και να δώσουμε λύση εκτόνωσης, η οποία θα ωφελήσει το σύνολο της κοινωνίας. Και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, και τους εργαζόμενους και τη νεολαία συνολικά.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του το επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες. «Θα συναντηθούμε με φορείς και κυρίως θα αναδείξει συγκεκριμένα μέτρα, συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτού του κοινωνικού φαινομένου που έχουμε μπροστά μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024