Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε παρεξήγηση αποδίδει η υπεράσπιση των δύο φρουρών τη δολοφονία του Αλέξη

Σε παρεξήγηση αποδίδει η υπεράσπιση των δύο φρουρών τη δολοφονία του Αλέξη

«Όλα ήταν δυστυχώς μια παρεξήγηση» δήλωσε ο Αλ.Κούγιας, συνήγορος των δύο ειδικών φρουρών, μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 16χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος. Οι δύο φρουροί απολογούνται στον ανακριτή, ενώ έξω από το κτίριο της Ευελπίδων σημειώθηκαν επεισόδια.

53

Eνώπιον του ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι ειδικοί φρουροί προκειμένου να απολογηθούν για τη δολοφονία του 16χρονου Αλ.Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρχικά υπήρχε η σκέψη να μην απολογηθούν οι δύο ειδικοί φρουροί σήμερα, καθώς δεν ήταν σε γνώση τους η έκθεση της βαλλιστικής εξέτασης.

Ωστόσο, αργότερα έγινε γνωστό ότι μέσα στη δικογραφία είχε, ήδη, ενταχθεί η έκθεση της βαλλιστικής εξέτασης της μοιραίας για τον 16χρονο μαθητή σφαίρας.

Ο συνήγορος των δύο ειδικών φρουρών Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, παρεξήγηση το τραγικό περιστατικό, καθώς  -όπως είπε- από τα πρώτα ευρήματα της βαλλιστικής εξέτασης που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, προκύπτει ότι «η τραγωδία είναι αποτέλεσμα της ενέργειας του αστυνομικού να πυροβολήσει στον αέρα».

Όπως υποστήριξε ο κ. Κούγιας ,«η σφαίρα εξοστρακίστηκε και χτύπησε τον άτυχο μαθητή». Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «το βλήμα είναι λειασμένο από τη μια πλευρά και η πύλη εισόδου στο σώμα του μαθητή είναι από πάνω προς τα κάτω».

Ο κ. Κούγιας εξέφρασε τη λύπη του, όπως είπε, προς τους κορυφαίους πολιτικούς ταγούς, «οι οποίοι προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους, δεν σκέφτηκαν ούτε το παιδί, που είναι το μεγάλο θύμα αυτής της ιστορίας, ούτε τους αστυνομικούς».

Επεισόδια σημειώθηκαν στην είσοδο της Σχολής Ευελπίδων από ομάδες νεαρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιτέθηκαν και κατά τηλεοπτικού συνεργείου. 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024