Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ποτέ δεν θα γίνουν 100% καθαροί Ολυμπιακοί Αγώνες» παραδέχτηκε ο Ρογκ!

«Ποτέ δεν θα γίνουν 100% καθαροί Ολυμπιακοί Αγώνες» παραδέχτηκε ο Ρογκ!

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC χαρακτήρισε ως αφελείς αυτούς που υποστηρίζουν ότι μπορεί να γίνουν 100% καθαροί Ολυμπιακοί Αγώνες. «Πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να είναι ρεαλιστής. Δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι κανείς αθλητής δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει απαγορευμένες ουσίες. «Η κλεψιά είναι στη φύση του ανθρώπου και το ντόπινγκ είναι κάτι παρόμοιο».

89

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC χαρακτήρισε ως αφελείς αυτούς που υποστηρίζουν ότι μπορεί να γίνουν 100% καθαροί Ολυμπιακοί Αγώνες.

«Πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να είναι ρεαλιστής. Δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι κανείς αθλητής δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει απαγορευμένες ουσίες.

»Υπάρχουν γύρω στα 400 εκατομμύρια άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό και σίγουρα και τα 400 εκατομμύρια δεν είναι άγιοι», επισήμανε ο «ισχυρός» άνδρας της ΔΟΕ και συμπλήρωσε:

«Η κλεψιά είναι μέσα στη φύση του ανθρώπου και το ντόπινγκ είναι για τον αθλητισμό κάτι παρόμοιο με την εγκληματικότητα στην κοινωνία». Ο Ρογκ επανέλαβε ότι θα εξεταστούν τα δείγματα αίματος των Ολυμπιακών του Πεκίνου για να εξεταστούν για ερυθροποιητίνη CERA.

«Όλα τα 980 δείγματα αίματος θα επανεξεταστούν για την ερυθροποιητίνη CERA. Θα κρατήσουμε τα δείγματα για 8 χρόνια και θα τα επανεξετάζουμε, κάθε φορά που εμφανίζεται ένα νέο επιστημονικό τεστ.

»Αυτό σημαίνει ότι θα αποδίδεται δικαιοσύνη σε διάστημα 8 ετών», κατέληξε ο Ρογκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024