Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρικυμία στο κυβερνητικό στρατόπεδο για Τατούλη και υπόθεση Βουλγαράκη

Τρικυμία στο κυβερνητικό στρατόπεδο για Τατούλη και υπόθεση Βουλγαράκη

Σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση εξελίσσονται οι νέες βολές που εκτόξευσε ο Π.Τατούλης από το blog του κατά τριών υπουργών, καθώς και η θύελλα γύρω από τις αποκαλύψεις για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Γ.Βουλγαράκη. Τι απαντά ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, τον οποίο καλύπτει -με αποστάσεις- η κυβέρνηση. Ουδέν σχόλιο για Τατούλη, που όμως πρόσφερε έδαφος για κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Θ.Ρουσόπουλου.

28

Σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση εξελίσσονται οι νέες βολές που εκτόξευσε ο Π.Τατούλης από το blog του κατά τριών υπουργών, καθώς και η θύελλα γύρω από τις αποκαλύψεις για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Γ.Βουλγαράκη. Τι απαντά ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, τον οποίο καλύπτει -με αποστάσεις- η κυβέρνηση. Ουδέν σχόλιο για Τατούλη, που όμως πρόσφερε έδαφος για κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Θ.Ρουσόπουλου.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δέχθηκε την Πέμπτη βροχή ερωτήσεων για τις βολές του κ. Τατούλη κατά του υπουργού Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου, της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς και του κ. Βουλγαράκη.Η απάντηση ήταν σταθερά«ουδέν σχόλιο».

hspace=0Δείτε το βίντεο

Εντούτοις, οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του «αντάρτη» βουλευτή έχουν βαρύνει το κλίμα στη γαλάζια παράταξη, λίγα μάλιστα 24ωρα πριν από την ομιλία και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην 73η ΔΕΘ και ήδη υπάρχουν εισηγήσεις για διαγραφή του πριν από τη ΔΕΘ.

Ιδιαίτερα, καθώς ο κ. Τατούλης άνοιξε το δρόμο και στο ΠΑΣΟΚ να επιτεθεί στον Θ.Ρουσόπουλο για το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας της συζύγου του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μπορεί να μην απάντησε στον «αντάρτη» βουλευτή της ΝΔ, αντέδρασε, όμως, στις βολές του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πωςτο ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώναπιστεύει ότι οι γυναίκες πρέπει να ζουν στη σκιά του άνδρα τους.

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής της ΝΔ Απ.Τζιτζικώστας δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον κ. Τατούλη, ότι υπάρχουν δύο δρόμοι: Ο έντιμος, όπως είπε, της παραίτησης και ανέντιμος του εκβιασμού. Τον κάλεσε δε να ακολουθήσει τον πρώτο δρόμο.

«Είναι σαφές ότι πολλές φορές η προσπάθειά του (κ. Καραμανλή) φρενάρετε από ατυχείς συμπεριφορές» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ευρ.Στυλιανίδης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ενώ για το ενδεχόμενο καταψήφισης ενός νομοσχεδίου από αντάρτη βουλευτή συνέδεσε τις συνέπειες με τη βαρύτητα του νομοσχεδίου.

Ο κ. Τατούλης ζήτησε από τον κ. Ρουσόπουλο να παραιτηθεί από την κυβέρνηση λόγω επαγγελματικού ασυμβίβαστου, όπως λέει, καθώς η σύζυγός του εργάζεται ως δημοσιογράφος, προσθέτοντας ότι «αν δεν ενεργήσει ο ίδιος ο κ. Ρουσόπουλος προς αυτήν την κατεύθυνση, τότε ο πρωθυπουργός οφείλει να τον παραιτήσει από τη συγκεκριμένη θέση».

Σε ερώτηση αν ο υπουργός Επικρατείας απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι ο Θ.Ρουσόπουλος είναι υπουργός της κυβέρνησης και παραμένει.

Παράλληλα, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού επιτέθηκε και κατά της Ντόρας Μπακογιάννη για την πρόσφατη προειδοποίησή της προς τους διαφωνούντες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ουδείς εξ ημών (όσο υψηλούς θώκους κι αν κατέχει, από όποια πολιτική οικογένεια και αν προέρχεται) μπορεί να απειλεί συναδέλφους κοινοβουλευτικούς, κραδαίνοντας επί των κεφαλών τους την σπάθη της προσφυγής στην κάλπη».

Σε ό,τι αφορά δε τον κ. Βουλγαράκη ο Π.Τατούλης μίλησε για για «νοσηρά στοιχεία που παρείσφρησαν στο κόμμα και αλώνουν καθημερινά με τις συμπεριφορές τους το οικοδόμημα» και για λίγους που «μπήκαν στην πολιτική φτωχοί και σήμερα υπερηφανεύονται δεξιά και αριστερά για τα βαθιά τους πλούτη, χρεώνοντας τα -πού αλλού- στις συζύγους τους και στις ευγενείς καταβολές τους»…

Τρικυμία για Βουλγαράκη

hspace=0Δείτε το βίντεο

Μετά την καταιγίδα ερωτήσεων για τον κ. Τατούλη, …κυκλώνας επικράτησε στο press room για τις καταγγελίες που αφορούν στον Γ.Βουλγαράκη, έπειτα και από νέα ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Μ.Καρχιμάκη- αλλά και τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας ότι συνέστησε εταιρεία που διαχειριζόταν ακίνητο γραφείων για φορολογικούς λόγους.

Τόσο ο κ. Βουλγαράκης, όσο και ο κ. Αντώναρος από το press room επικαλέστηκαν τη νομιμότητα όσων έπραξε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στο «πόθεν έσχες» που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Δ.Σιούφα και τους βουλευτές, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας καταγγέλλει «ανήθικη και συκοφαντική τακτική βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του κ. Καρχιμάκη», καθώς και «ψευδή και κατασκευασμένα δήθεν στοιχεία».

«Επιχειρούν να με παρουσιάσουν ως πολιτικό που κάνει business ενώ μοναδικός σκοπός αυτών των εταιρειών ήταν η διαχείριση και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της οικογένειάς μου, ώστε να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν το μέλλον των τεσσάρων παιδιών μου.

»Τις ημέρες αυτές επιχειρείται η εν ψυχρώ δολοφονία της πολιτικής και ηθικής μου οντότητας και η αμαύρωση της τιμής και της υπόληψής μου. Τα ψεύδη και οι συκοφαντίες θα καταρρεύσουν. Εκείνο όμως που μένει δεν τιμά την ελληνική Βουλή και τους βουλευτές.

»Σας παρακαλώ να καταδικάσετε τις πρακτικές της λάσπης και του ψιθύρου και να ασκήσετε την επιρροή σας, ώστε τέτοια φαινόμενα να εκλείψουν καθώς δεν τιμούν τον πολιτικό μας πολιτισμό, που με τόσο κόπο οι πολιτικοί όλων των κομμάτων
έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε.»

Ο κ. Βουλγαράκης επανέλαβε ότι λειτούργησε και λειτουργεί πάντα με διαφάνεια. Την Τετάρτη είχε δηλώσει: «Όσα νέα στοιχεία διαρρέει ο κ. Καρχιμάκης βρίσκονται στο πόθεν έσχες που καταθέτω στη Βουλή πολλά χρόνια πριν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ. Αυτό αποδεικνύει ότι λειτουργώ πάντα (και όταν ήμουν στην αντιπολίτευση και τώρα στην κυβέρνηση) με πλήρη διαφάνεια».

Επιπλέον, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας εξήγησε ότι η off shore εταιρία ανήκε στους γονείς της συζύγου του και πως όταν πέρασε στο όνομα το δικό του και της συζύγου του μετατράπηκε σε ΕΠΕ, καθώς και ότι τα ακίνητα τα οποία εμφανίζονται ως περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας ουσιαστικά αποτελούν γονική παροχή.

Ο κ. Βουλγαράκης πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας πως δεν έκλεψε, δεν πήρε μίζα, ενώ σημείωσε πωςκατηγορείται για μια «λογιστική επιλογή». Αρνήθηκε πως έπραξε φοροαποφυγή, παρατηρώντας ότι η εταιρία φορολογείτο κανονικά.

Απαντώντας για τον τρόπο ζωής του και κατά πόσο αυτός συνάδει με την εντολή του πρωθυπουργού «σεμνά και ταπεινά», ο κ. Βουλγαράκης είπε: «Αλλο σεμνά και ταπεινά και άλλο φαρισαϊσμός». Εξήγησε, δε, ότι πάντα φερόταν με τον ίδιο τρόπο και πως αυτός ήταν, είναι και θα είναι.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας τόνισε ότι δεν θα παραιτηθεί και είπε ότι δεν τον αφορούν οι αιχμές του Π.Τατούλη.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, την Τετάρτη, ο κ. Βουλγαράκης είχε αναφέρει: «Η αγορά του ακινήτου έγινε εξ ολοκλήρου με δάνειο που αποπληρωνόταν από το ενοίκιο… Αυτό δεν μπορούσε να γίνει από έναν ιδιώτη διότι στην περίπτωσή μας η δόση θεωρείται φορολογητέα και δεν μπορεί να αποπληρώνεται το δάνειο».

Ερωτηθείς για τα περί «φοροαποφυγής» κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Αντώναρος απέφυγε να σχολιάσει, παραπέμποντας στις δηλώσεις Βουλγαράκη.

Στην ερώτησή του ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας διατηρεί και άλλη εταιρεία ακινήτων την ΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΠΕ, που σήμερα ανήκει σε αυτόν και τη σύζυγό του, το 2000 όμως που ιδρύθηκε ανήκε στην ΥΠΕΡΑΚΤΙΑ (OFFSHORE) ΕΤΑΙΡΕΙΑ υπό την επωνυμία LENTMAR HOLDINGS LTD (LIMITED) και την οποία εκπροσωπούσε τότε ο σημερινός Υπουργός».

«Όλοι μας είμαστε εντυπωσιασμένοι από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες κυβερνητικών στελεχών, που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αυθάδειας, περιφρόνησης και πρόκλησης προς την κοινωνία», σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και πρόσθεσε ότι «η λογική του πλουτισμού και του real estate έχει περάσει παντού».

Για δραστηριότητες που ξεπερνούν κάθε όριο ηθικής δεοντολογίας μίλησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, ενώ χαρακτηριστική είναι και η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γ.Σούρλα ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη ότι «ο ρόλος επιχειρηματία και πολιτικού δεν συνδυάζεται, όχι μόνο για τον πολιτικό αλλά ούτε και για την οικογένειά του.

* Ο κ. Καρχιμάκης επανήλθε την Παρασκευή σχολιάζοντας την επιστολή Βουλγαράκη προς τον πρόεδρο της Βουλής. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι στελέχη της κυβέρνησης μηχανεύονται τρόπους να αποφύγουν τον θεμιτό και τεκημριωμένο κοινοβουλευτικό έλεγχο, εμπλέκοντας μάλιστα τον πρόεδρο της Βουλής.

«Πείτε με βλάκα…»

O αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την τροπολογία του βουλευτή Έβρου της ΝΔ Ακη Γεροντόπουλου καθώς και για τη δήλωσή του ότι μπορεί να κατηγορηθεί για βλακεία, αλλά όχι για απατεωνιά.

Ο κ. Αντώναρος είπε ότι δεν την έχει παρακολουθήσει ακριβώς τη δήλωση αυτή, ενώ για την τροπολογία είπε πως δεν έγινε δεκτή ούτε στην Επιτροπή, ούτε στην Ολομέλεια της Βουλής και ούτε συζητήθηκε. «Αυτό μετράει. Ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν την έκανε δεκτή και όχι ότι υπεβλήθη», σημείωσε.

Ο κ. Γεροντόπουλος επιχείρησε μέσω τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή να αποχαρακτηρισθεί έκταση-φιλέτο στη Χαλκιδική που εμφανίζεται να ανήκει στη Μονή Βατοπεδίου. Ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι η τροπολογία έφτασε στα χέρια του «από κατοίκους της περιοχής Καλλιθέας Αλεξανδρουπόλεως».

«Θεωρώ ότι όφειλα, κάτι που δεν το έκανα, να εξετάσω το θέμα για περιοχές εκτός του νομού μου που δεν γνωρίζω», δήλωσε με ανακοίνωσή του ο κ. Γεροντόπουλος και πήρε πάνω του όλη την ευθύνη λέγοντας: «Πείτε με χαζό αλλά συμφέροντα δεν εξυπηρετώ Μου έδωσαν ένα κείμενο και το κατέθεσα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024