Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάθημα ζωής δίνει η Φώφη Γεννηματά μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας της

Μάθημα ζωής δίνει η Φώφη Γεννηματά μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας της

Μαθήματα ψυχικής δύναμης δίνει η Φώφη Γεννηματά, που τους τελευταίους μήνες βρέθηκε να δίνει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής της, τη μάχη κατά του καρκίνου. «Το μόνο όνειρο που θέλω να κάνω τώρα, είναι να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν» τονίζει σε συνέντευξή της στα Νέα.

43

Μαθήματα ψυχικής δύναμης δίνει η Φώφη Γεννηματά, που τους τελευταίους μήνεςβρέθηκε να δίνει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής της, τη μάχη κατά του καρκίνου.

Η πρώην υπερνομάρχης πληροφορήθηκε τον περασμένο Ιούνιο ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού και αμέσως υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση. Στη συνέχεια, εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ της Νέας Υόρκης για να υποβληθεί σε θεραπευτική αγωγή.Οι γιατροί λένε τώρα ότι είναι απολύτως καλά.

«Νιώθω πολύ καλά» δηλώνει σήμερα η Φώφη Γεννηματά, υπογραμμίζοντας την υποστήριξη που έχει από το οικογενειακό της περιβάλλον.

«Είμαι ένας άνθρωπος που βρέθηκα και από τις δύο πλευρές, και από την πλευρά εκείνου που συμπαραστέκεται στους γονείς του (μάνα και πατέρας χτυπήθηκαν από τον καρκίνο) και από την πλευρά εκείνου που παλεύει με τη νόσο. Με τη μητέρα μου ήμασταν πολύ δεμένες και μαζί με την αδελφή μου, της σταθήκαμε. Πηγαίναμε για θεραπείες και κάναμε σχέδια για το καλοκαίρι και το μέλλον. Η μητέρα μου ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε για την ασθένειά της. Πάλεψε 10 χρόνια με αυτήν και δεν την ακούσαμε ούτε μία ημέρα να λέει πως δεν είναι καλά» αναφέρει σε συνέντευξή της στα Νέα.

Χωρίς να το βάζει κάτω, η κ. Γεννηματά δηλώνει πως κάνει σχέδια για το μέλλον. «Σημασία έχει να μην ηττηθείς στην καθημερινότητα, να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκέψη τού τι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα με τον καρκίνο. Και αυτό δεν είναι εύκολο. Θέλει πολλή προσπάθεια, αυτοέλεγχο, υποστήριξη από το περιβάλλον σου και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα»λέει, στέλνοντας το δικό της μήνυμα στις γυναίκες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού.

Όπως χαρακτηριστικά λέει,μία στις οκτώ γυναίκες αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. «Δεν μιλάνε όμως. Υπάρχουν ταμπού. Βρήκα γυναίκες που θέλησαν να μου δώσουν κουράγιο και μοιράστηκαν μαζί μου το πώς ένιωθαν. Είναι σημαντικό να μοιραστείς με ανθρώπους που έχουν περάσει αυτή την ιστορία. Το μήνυμα είναι ότι δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Το παν, πέρα από την επιστήμη, είναι η ψυχολογική κατάσταση της ίδιας της γυναίκας» σημειώνει.

Η κ. Γεννηματά εμφανίζεται αποφασισμένη να μην αναστείλει την ενασχόλησή της με τα κοινά, αλλά ξεκαθαρίζει ότι τα πράγματα δεν θα είναι όπως στο παρελθόν.

«Το μόνο όνειρο που θέλω να κάνω τώρα, είναι να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν» τονίζει, σημειώνοντας πως «όταν περνάς τέτοιες περιπέτειες ιεραρχείς τα πράγματα και βλέπεις ότι αυτό που αξίζει είναι οι άνθρωποι που μας αγαπούν». «Προσπαθώ να επανορθώσω για τις υπερβολές του παρελθόντος» προσθέτει, αφού λόγω των υποχρεώσεών της «μπορούσε να περάσει μία εβδομάδα χωρίς να δω τα παιδιά».

Η κ. Γεννηματά αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσοι την στήριξαν σε αυτή την περιπέτεια της ζωής της, γνωστούς και αγνώστους. «Βλέπεις ποιοι είναι πραγματικά δίπλα σου από αγάπη, με πραγματική διάθεση να σε στηρίξουν. Ποιοι παίρνουν αποστάσεις και ποιοι είναι κατά συνθήκη κοντά. Αυτά φαίνονται. Αυτό για μένα είναι πολύ μεγάλη στήριξη» καταλήγει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024