Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τριήμερο μειωμένων τιμών με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

Τριήμερο μειωμένων τιμών με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

Τριήμερο ειδικών τιμών από την Πέμτη έως το Σάββατο πραγματοποιεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή στις 15 Μαρτίου, που φέτος είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία.

36

Τριήμερο ειδικών τιμών από την Πέμτη έως το Σάββατο πραγματοποιεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή στις 15 Μαρτίου.

Η κίνηση, με κεντρικό μήνυμα «Μην πηγαίνεις στα τυφλά» αποτελεί την ελάχιστη δυνατή συνεισφορά προς το καταναλωτικό κοινό, το οποίο καλείται να συγκρίνει τιμές, να ψάξει για την καλύτερη ποιότητα και να αποφασίσει τι πραγματικά το συμφέρει να αγοράσει, όπως σημείωσαν οι έμποροι σε συνέντευξη Τύπου.

Ο εορτασμός της ημέρας αφιερώθηκε φέτος στα άτομα με αναπηρία με πρωτοβουλία της Αρχής του Συνήγορου του Καταναλωτή.

Η πρωτοβουλία αυτή «ανοίγει το δρόμο για τη σύναψη διευρυμένων κοινωνικών συμμαχιών, οι οποίες στοχεύουν στη δημιουργία μιας ενημερωμένης και ευαισθητοποιημένης κοινωνίας, που θα είναι σε θέση να κατανοήσει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία» σχολίασε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Η Συνομοσπονδία, επισήμανε, έχει θέσει επανειλημμένα στις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης το αίτημά της για θεσμική εκπροσώπησή της στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτών, με στόχο τη χάραξη μιας ενιαίας πολιτικής για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία ως καταναλωτών.

Ζητείται μεταξύ άλλων η διευκόλυνση της πρόσβασης στα καταστήματα με ειδικές ράμπες και ανελκυστήρες καθώς και με ειδικά μέτρα για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι ετικέτες των προϊόντων θα έπρεπε επίσης να τυπώνονται και και στη γραφή Braille.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024