Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα - Όλο το πρόγραμμα

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα – Όλο το πρόγραμμα

Ενισχύεται ο κίνδυνος για μπλακάουτ, καθώς συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ και 19 μονάδες παραγωγής βρίσκονται εκτός συστήματος λειτουργίας. Η ΔΕΗ προσπαθεί να ενημερώνει έγκαιρα για τις διακοπές ρεύματος. Αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

27

Ενισχύεται ο κίνδυνος για μπλακάουτ, καθώς συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ και 19 μονάδες παραγωγής βρίσκονται εκτός συστήματος λειτουργίας -3 για λόγους συντήρησης και 16 λόγω απεργίας-ενώ το έλλειμμαείναι 4.900MW.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τη συνέχιση των εκ περιτροπής περικοπών της ηλεκτροδότησης και την κατάρτιση ενός συνεχώς ανανεούμενου Προγράμματος Περικοπών Ηλεκτρικού Ρεύματος.

H εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της διοίκησης κατά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη, αναβλήθηκε για την Παρασκευή, καθώς οι δικηγόροι των εργαζομένων ζήτησαν να ενημερωθούν επί του δικογράφου της διοίκησης.

Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας σημειώθηκαν επεισόδια κατά τα οποία οι εργαζόμενοι έριξαν αυγά στους αστυνομικούς διότι δεν επέτρεψαν την είσοδό τους στη δικαστική αίθουσα.

Οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις έως την ερχόμενη Τετάρτη, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο να μείνουν πολλές περιοχές της χώρας στο σκοτάδι.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το πρόγραμμα γίνεται προκειμένου να διευκολυνθούν οι οικιακοί καταναλωτές και οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τις συνέπειες από τη σημαντική μείωση της ικανότητας του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της χώρας, ώστε να προγραμματίζουν καλλίτερα τις ανάγκες τους για χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Για το σκοπό αυτό με βάση τον προγραμματισμό και τις εντολές που δίνει ο Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ), θα καταρτίζονται συνεχώς από τη ΔΕΗ πίνακες με προγραμματισμένες εκ περιτροπής περικοπές της ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι πίνακες αυτοί θα ανανεώνονται συνεχώς στο μέτρο του εφικτού με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία για την κατάσταση ολόκληρου του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού και τις προβλέψεις για την πορεία της ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι πίνακες θα δημοσιοποιούνται άμεσα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στις Περιφέρειες της ΔΕΗ, οι οποίες και θα τα προωθούν στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ότι ο παρατιθέμενος πίνακας περικοπών είναι απολύτως ενδεικτικός ως προς τις περιοχές, την έκταση και τη χρονική διάρκεια των αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος για τους εξής βασικούς λόγους:

* Η εξέλιξη της ζήτησης μεταβάλλεται συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας και των βραδυνών ωρών που μπορεί να επιβάλλει περισσότερες ή λιγότερες διακοπές ή πλήρη διαφοροποίηση του Προγράμματος.

* Οι χειρισμοί για την αποκοπή ή επαναλειτουργία κάθε γραμμής απαιτούν κάποιο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα οι ανακοινούμενες αποκοπές ή επανασυνδέσεις να μην είναι πάντοτε σύμφωνες με τις ώρες που αναφέρονται στον πίνακα.

* Η διατιθέμενη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Επιχείρησης και τρίτων ενδέχεται να μεταβληθεί για διάφορους λόγους (για παράδειγμα, μείωση της αιολικής ενέργειας, τεχνικές βλάβες κ.λπ.), με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η ταχεία επέκταση των περικοπών προκειμένου να αποφευχθούν ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες και πρόσθετα προβλήματα για τους καταναλωτές.

Μάλιστα η ΔΕΗ απευθύνει έκκληση προς όλους τους πελάτες της να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την χρήση ηλεκτρικών συσκευών, μηχανημάτων κλπ όλες τις ώρες του 24ώρου και κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 10:00 έως 14:00 και από 18:30 έως 21:30.

Ιδιαίτερα εφιστά την προσοχή στους πολίτες να αποφεύγουν την χρήση ανελκυστήρων προκειμένου να αποφευχθούν εγκλωβισμοί.

Λόγω των επαναλαμβανόμενων διακοπών ρεύματος, κατά το τελευταίο 24ωρο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε μεγάλο αριθμό κλήσεων για απεγκλωβισμό από ανελκυστήρες σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο νομό Αττικής δέχθηκε 295 κλήσεις, στο νομό Αχαΐας 55 κλήσεις και 110 κλήσεις στο νομό Θεσσαλονίκης.

Το σύνολο των συμβάντων αντιμετωπίστηκε άμεσα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι διακοπές ρεύματος έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακά προβλήματα σε κεντρικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου και άλλων πόλεων της χώρας, καθώς έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας αρκετοί φωτεινοί σηματοδότες.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλοςεπεσήμανε ότι «το δικαίωμα της απεργίας υπάρχει αλλά και υπάρχουν και υποχρεώσεις απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και ουδείς έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί ένα κοινωνικό αγαθό προκειμένου να πετύχει οτιδήποτε εκείνος θεωρεί δίκαιο», συνέχισε και κάλεσε τους απεργούς στη ΔΕΗ να συνυπολογίσουν τις υποχρεώσεις τους και να χρησιμοποιήσουν προσωπικό ασφαλείας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Ρίζος Ρίζος κατήγγειλε ότι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση είναι προβοκατόρικες, καθώς δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα για περισσότερο από μισή ώρα έως 40 λεπτά για κάθε περιοχή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Ρίζος, ως προσωπικό ασφαλείας εργάζεται το 40% του δυναμικού της ΔΕΗ -ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό πουορίζει ο νόμος-, ενώ μόνο 600 – 900 ΜW είναι εκτός. Ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα κατά της διοίκησης της ΔΕΗ για την μεθόδευση -όπως είπε- για να χτυπηθεί ο απεργιακός αγώνας, για το ασφαλιστικό των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024