Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοινοβουλευτική αντιπαράθεση Καραμανλή - Παπανδρέου για τα blogs

Κοινοβουλευτική αντιπαράθεση Καραμανλή – Παπανδρέου για τα blogs

Για την ελευθερία της έκφρασης στο Διαδίκτυο και το ηλεκτρονικό έγκλημα αντιπαρατέθηκαν στη Βουλή ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Δεν δίνετε υπολογιστές στους μαθητές, γιατί τους βλέπετε ως εν δυνάμει bloggers» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

71

Για την ελευθερία της έκφρασης στο Διαδίκτυο, με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση των blogs, και το ηλεκτρονικό έγκλημα αντιπαρατέθηκαν την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η χώρα μας υποχρεούται να υιοθετήσει κανόνες για την καταπολέμηση αδικημάτων που συντελούνται στο Internet κατά της ζωής και της αξιοπρέπειας του πολίτη» δήλωσε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στο σχόλιο του κ. Παπανδρέου ότι η κυβέρνηση επιχειρεί την ποινικοποίηση του Διαδικτύου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτο για τη νεολαία μας το νέο νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση του διαδικτύου», υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση κατάφερε να βάλει απέναντί της τη νέα γενιά με την πολιτική της.

«Η άρνησή σας για δωρεάν φορητούς υπολογιστές και δωρεάν Διαδίκτυο στους μαθητές εξηγείται από το ενδιαφέρον σας για ελεγχόμενη ενημέρωση, ελεγχόμενα μέσα, ελεγχόμενους εισαγγελείς» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βλέπετε κάθε νέο με ηλεκτρονικό υπολογιστή ως έναν εν δυνάμει blogger, και αυτό, το θεωρείτε επικίνδυνο».

Απαντώντας, ο κ. Καραμανλής είπε ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που «σερφάρουν» στο Internet δεν είναι ψηφοφόροι ενός και μόνο κόμματος, για να τους εκμεταλλεύεται ο οποιοσδήποτε. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ουδεμία πρόθεση έχει η κυβέρνηση να μην στηρίξει το αναφαίρετο δικαίωμα έκφρασης στο Διαδίκτυο.

«Αυτό που υποχρεούται και η χώρα μας να κάνει, όπως και τόσες άλλες χώρες, είναι η ενσωμάτωση στο εθνικό μας δίκαιο της Συνθήκης της Βουδαπέστης, δηλαδή των ελαχίστων κανόνων για την καταπολέμηση ποινικών αδικημάτων κατά της ζωής και της αξιοπρέπειας του πολίτη» σημείωσε.

Κάλεσε, τέλος, τον κ. Παπανδρέου να μην μονοπωλεί ένα διεθνές αγαθό με εκατομμύρια χρήστες και να μην παραβλέπει το δικαίωμα στη υπεράσπιση των αξιών της ανθρώπινης υπόστασης, που «εξίσου όλοι δικαιούνται να απολαμβάνουν».

* Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος κληθείς να σχολιάσει τοποθετήσεις του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ Νίκου Καραχάλιου κατά της προώθησης νομοθετήματος για τα blog, ανέφερε ότι όσα έχει πει η κυβέρνηση δεν χρειάζονται περαιτέρω διασάφηση.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ακολουθεί, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, τη συμφωνία της Βουδαπέστης, όσον αφορά την προστασία όλων εκείνων των οποίων θίγεται η αξιοπρέπειά τους από την κακή χρήση που κάνουν πολλοί λίγοι από τους εκατομμύρια χρήστεςInternet που υπάρχουν στη χώρα μας.

** Ο κ. Γ.Παπανδρέου είχε, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, συζήτηση με νέους που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο (bloggers) οι οποίοι ζήτησαν να συναντηθούν μαζί του.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε στους συνομιλητές του τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι είναι απαράδεκτη η οποιαδήποτε προσπάθεια ελέγχου της ελεύθερης έκφρασης στο Διαδίκτυο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024