Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε κρίσιμη καμπή η ΔΕΗ, πολιτική κάλυψη για την RWE ζητά ο Τ.Αθανασόπουλος

Σε κρίσιμη καμπή η ΔΕΗ, πολιτική κάλυψη για την RWE ζητά ο Τ.Αθανασόπουλος

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η ΔΕΗ, καθώς η συμφωνία με την RWE (και κατά δεύτερο λόγο με την Χαλυβουργική) κινδυνεύει να βρεθεί σε αδιέξοδο λόγω των έντονων αντιδράσεων από τους συνδικαλιστές και όχι μόνο. Εκτός ατζέντας τα μνημόνια συνεργασίας στο ΔΣ της Τρίτης. Ερώτηση Παπανδρέου στη Βουλή για το θέμα. 

27

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η ΔΕΗ, καθώς η συμφωνία με την RWE (και κατά δεύτερο λόγο με την Χαλυβουργική) κινδυνεύει να βρεθεί σε αδιέξοδο λόγω των κινητοποιήσεων των συνδικαλιστών, αλλά και των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών, σε ό,τι αφορά στα σχέδια για μονάδες λιθάνθρακα.

Ο κ. Αθανασόπουλος έχει -αντικειμενικά- έρθει σε δυσχερή θέση και επιζητεί πολιτική κάλυψη από τους Γ.Αλογοσκούφη και Χρ.Φώλια για τις κινήσεις του, ενώ τη Δευτέρα διέψευσε τις φήμες για παραίτηση.

Τον έντονο προβληματισμό τους για την παρεμπόδιση των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασαν τόσο τα μέλη του ΔΣ όσο και οι γενικοί διευθυντές της ΔΕΗ με δύο διαδοχικές ανακοινώσεις.

Σκεπτικισμός υπάρχει και στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για το αν θα γνωμοδοτήσει υπέρ της χορήγησης αδείας στο σχήμα RWΕ – ΔΕΗ, καθώς ενδεχομένως θα προκύψουν προβλήματα ανταγωνισμού στην αγορά.

Ηδη, άλλωστε, οι ιδιώτες επενδυτές έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε αυτή τη συνεργασία και προειδοποιούν με προσφυγές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η συμφωνία, όμως, της ΔΕΗ με την RWE φαίνεται ότι αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης -διακρατικής- συμφωνίας και δύσκολα θα μπορέσει να ανατραπεί.

Ουσιαστικά, αν ληφθούν υπόψη οι έντονες αντιδράσεις στα σχέδια για τις μονάδες λιθάνθρακα και η νέα «φιλοσοφία» της Κομισιόν για τις εκπομπές ρύπων, η συμφωνία αφορά στη -ραγδαία αναπτυσσόμενη- αγορά φυσικής ενέργειας, μέσω της ενεργοποίησης της option (δικαίωμα αγοράς) για το 30% της ΔΕΠΑ. 

Ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης φέρεται να υποστηρίζει τα σχέδια της διοίκησης Αθανασόπουλου για τη ΔΕΠΑ, εν όψει της μετοχοποίησης της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου εντός του 2008.

* Στο ΔΣ της ΔΕΗ, την Τρίτη, δεν θα συζητηθούν τα μνημόνια συνεργασίας με RWE-Χαλυβουργική, αλλά θέματα που έχουν να κάνουν με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της εταιρείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024