Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ΔΕΗ διαψεύδει τα σενάρια παραίτησης του Τ.Αθανασόπουλου

Η ΔΕΗ διαψεύδει τα σενάρια παραίτησης του Τ.Αθανασόπουλου

Σε ρητή και κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων παραίτησης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Τάκη Αθανασόπουλου, μετά και τη νέα αναβολή της συνεδρίασης του ΔΣ για τη συμφωνία με την RWE, προχώρησε η ΔΕΗ. Δηλώσεις Ρουσόπουλου για τη μονάδα λιθάνθρακα, νέες απεργίες από την ΓΕΝΟΠ.

27

Σε ρητή και κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων παραίτησης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Τάκη Αθανασόπουλου, μετά και τη νέα αναβολή της συνεδρίασης του ΔΣ για τη συμφωνία με την RWE, προχώρησε η ΔΕΗ.

Τα σενάρια που κάνουν λόγο ακόμα και για παραίτηση του κ. Αθανασόπουλου πυροδοτήθηκαν μετά την τρίτη αναβολή των αποφάσεων για το μνημόνιο συνεργασίας με τη γερμανική RWE.

Το περασμένο Σάββατο αναβλήθηκε και πάλι η συνεδρίαση του ΔΣ από τους συνδικαλιστές, προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια στη διοίκηση της ΔΕΗ αλλά και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Χρ.Φώλιας δήλωσε από τα Γρεβενά ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ. «Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει, για χάρη οποιασδήποτε σκοπιμότητας, να γίνει η ΔΕΗ μια νέα Ολυμπιακή. Θα στηριχθεί γιατί πρέπει» είπε μεταξύ άλλων.

Στο επίκεντρο των αντιδράσεων είναι η πρόθεση της ΔΕΗ να δημιουργήσει νέες λιθανθρακικές μονάδες (κάτι που μάλλον δεν είναι και τόσο πιθανό, λόγω των τοπικών αντιδράσεων, αλλά και της αλλαγής κατεύθυνσης στην ΕΕ) και το δικαίωμα αγοράς του 30% της Δημόσιας Εταρίας Παροχής Αερίου.

Ουσιαστικά, η RWE μέσω της συνεργασίας με την ΔΕΗ αποκτά προνομιακή πρόσβαση στην εγχώρια αγορά φυσικού αερίου (πέρα, βεβαίως, από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας), εκτίμηση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ενέργειας, οι οποίες υποστηρίζουν ότι δεν προωθείται ο ανταγωνισμός και η απελευθέρωση της αγοράς.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της RWE Power, Ούλριχ Τζομπς, στη γερμανική έκδοση των Financial Times, η εταιρεία σταματά τις επενδύσεις της σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού καύσης λιθάνθρακα, μετά τα εμπόδια που «φρέναραν» τη λειτουργία αντίστοιχης μονάδας στο γερμανικό κρατίδιο Ενσντορφ.

Ρουσόπουλος: «Βαίνουμε προς το καλύτερο»

Κληθείς αν σχολιάσει αντιδράσεις κατοίκων της Δυτικής Αττικής για την κατασκευή μονάδας λιθάνθρακα (σ.σ. στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας ΔΕΗ – Χαλυβουργικής) και να δηλώσει αν η κυβέρνηση συμφωνεί με την κατασκευή τέτοιων μονάδων, ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι πριν από 2 με 2,5 μήνες είχαν γίνει σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης Χρ.Φώλια.

«Σίγουρα υπάρχει επιβάρυνση του περιβάλλοντος, η οποία είναι χειρότερη από αυτή του λιθάνθρακα όπως συμβαίνει σήμερα, κι υπάρχει και άλλη που είναι λιγότερη. Δεν έχω να προσθέσω κάτι. Ωστόσο, βαίνουμε προς το καλύτερο» σημείωσε και παρέπεμψε στις δηλώσεις Φώλια για τη θέση της κυβέρνησης.

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Νέες απεργίες

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ κήρυξε τέσσερις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες και αποφάσισε συνεδρίαση την τέταρτη ημέρα για συνέχιση του αγώνα, εάν επαληθευτούν τα σενάρια περί ένταξης του ασφαλιστικού τους ταμείου ΟΑΠ-ΔΕΗ στο ΙΚΑ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εξάλλου οι εργαζόμενοιθα συμμετέχουν στην απεργία που αποφάσισε η ΓΣΕΕ στις 13 Φεβρουαρίου για το Ασφαλιστικό.

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ κήρυξε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ημέρα εκείνη που το ΔΣ της ΔΕΗθα επιχειρήσει να επαναφέρει οποιοδήποτε μνημόνιο για απόφαση συνεργασίας με άλλη εταιρεία.

Τέλος, καταδίκασε τη βία των αστυνομικών στη διαδήλωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ και δήλωσε τη συμπαράστασή της στον αστυνομικό διευθυντή ο οποίος λιποθύμησε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το περασμένο Σάββατο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024