Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής, στο λιμάνι του Πειραιά έξω από το κτίριο του ΟΛΠ, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για το θέμα της επικείμενης παραχώρησης σε ιδιώτες δραστηριοτήτων του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ). Εργαζόμενοι συγκρούστηκαν με άνδρες της αστυνομίας.

53

Ένταση επικράτησετο απόγευμα της Παρασκευής, στο λιμάνι του Πειραιά έξω από το κτίριο του ΟΛΠ, όπου βρισκότανσε εξέλιξη έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για το θέμα της επικείμενης παραχώρησης σε ιδιώτες δραστηριοτήτων του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΟΛΠ και επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο, ωστόσο οι άνδρες της αστυνομίας, που βρίσκονταν παραταγμένοι έξω από αυτό, τους απώθησαν με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και οι απεργοί άναψαν φωτιές, προκειμένου να διαλυθεί το σύννεφο των χημικών.

Όπως κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία επιτέθηκε και σε βουλευτές, ενώ δεν επέτρεψε την είσοδο στο κτίριο του ΟΛΠ, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η σύσκεψη,στα τρίαμέλη που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, καθώς και τον Δήμαρχο Πειραιά.

Νωρίτερα, σωματεία και φορείς του Πειραιά, είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνεχεία έκαναν πορεία προς το κτίριο του ΟΛΠ.

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ «καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την σημερινή βάναυση επίθεση ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας και του Λιμενικού, εναντίον των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά και εκλεγμένων εκπροσώπων του Ελληνικού λαού.

»Η κυβέρνηση Καραμανλή, αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά ότι, πίσω από τον μεταρρυθμιστικό μανδύα που ενδύεται, επιχειρεί να κρύψει τις αντιλαϊκές και αυταρχικές επιλογές της, που στην προκειμένη περίπτωση έχουν στόχο το ξεπούλημα των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική επίθεση των ΜΑΤ κατά των λιμενεργατών, σημειώνοντας ότι έγινε με εντολή της κυβέρνησης και καλεί σε συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «την ωμή, κυνική και απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων προς στους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά, που διαδήλωναν έξω από τα γραφεία του ΟΛΠ για τη ματαίωση της απόφασης για το ξεπούλημα του λιμανιού.

»Καταγγέλλουμε ιδιαίτερα τη βαρβαρότητα της Αστυνομίας, η οποία, με εντολή της κυβέρνησης, δε δίστασε να επιτεθεί πρώτ απ όλους σε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας των εργαζόμενων, τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο Πειραιά, από μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνης και ο Θ.Δρίτσας, καθώς και τον Αλ.Τσίπρα.

»Η αστυνομική επίθεση ακόμη και σε μέλη της Βουλής είναι πρωτοφανής και δημιουργεί πελώριο πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση, για το οποίο πρέπει να επιληφθεί άμεσα το προεδρείο της Βουλής. Το μένος της Διεύθυνσης των Αστυνομικών και Λιμενικών δυνάμεων ήταν τέτοιο, που τους οδήγησε στο να μην επιτρέψουν να μπουν στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΛΠ τα 3 μέλη που εκπροσωπούσαν τους εργαζόμενους, καθώς και τον Δήμαρχο Πειραιά».

Οι λιμενεργάτες πραγματοποίησαν24ωρη απεργία την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακοαπέχουν από την εργασία τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024