Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αρνητική εικόνα για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της GPO

Αρνητική εικόνα για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της GPO

Πτώση των ποσοστών των δύο μεγάλων κομμάτων, προβάδισμα ΝΔ και άνοδο των «μικρών» δείχνει η πρώτη μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου δημοσκόπηση της GPO. Λύση τώρα στο Ασφαλιστικό ζητά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, η οποία όμως δεν εγκρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Βαρόμετρο για τις εξελίξεις η απεργία της Τετάρτης. Τι ισχύει για τις μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

30

Πτώση των ποσοστών των δύο μεγάλων κομμάτων, προβάδισμα ΝΔ και άνοδο των «μικρών» δείχνει η πρώτη μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου δημοσκόπηση της GPO. Λύση τώρα στο Ασφαλιστικό ζητά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, η οποία όμως δεν εγκρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 33,8%, έναντι 31,1% για το ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά το ΚΚΕ 8,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,1% και το ΛΑΟΣ 4,9%.

To 63,3% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το έργο της κυβέρνησης (36,4% θετικά ή μάλλον θετικά), ενώ το 81% των πολιτών κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το έργο της Αντιπολίτευσης (17,1% θετικά ή μάλλον θετικά).  

Φθορά παρουσιάζει και η εικόνα του κ. Καραμανλή αφού το 48,4% των ερωτώμενων κρίνει τον πρωθυπουργό αρνητικά και μάλλον αρνητικά. Ωστόσο πολύ μεγάλη είναι και η φθορά του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος με την ιδιότητά του ως αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κρίνεται αρνητικά και μάλλον αρνητικά σε ποσοστό 63% και αυτό ένα μήνα μετά την επανεκλογή του στην προεδρία.

Αρνητικές είναι οι γνώμες των πολιτών για την επιλογή του Γ.Παπανδρέου να εντάξει στα νέα όργανα μόνο στελέχη, που τον στήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές. Το 75,25% εκτιμά ότι βλάπτει το ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο κ. Καραμανλής διατηρεί το προβάδισμα έναντι του κ. Παπανδρέου με ποσοστό 47,3% έναντι του 27,4%.

Σημειώνεται ότι το 84,1% των πολιτών ζητά τώρα λύση στο Ασφαλιστικό, ωστόσο, το 59% δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν είναι αξιόπιστη στους χειρισμούς της.

Σε σχέση με την Ολυμπιακή, το 59,5% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης και στο συγκεκριμένο θέμα.

Σημειώνεται ότι οι ψηφοφόροι εμφανίζονται μοιρασμένοι σε σχέση με την απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: το 39,45% εκτιμά ότι θα ωφελήσει και το 37,7% ότι θα βλάψει.

H δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία GPO και παρουσιάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA το βράδυ της Δευτέρας.

Το «βαρόμετρο» της 12ης Δεκεμβρίου

Καθοριστική για τη «δοσολογία» των ανατροπών στο Ασφαλιστικό αναμένεται να είναι η 24ωρη πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη.

Συνδικαλιστικά στελέχη μιλούν από τώρα για την «πιο μεγάλη απεργία» των τελευταίων χρόνων και μάλιστα ορισμένοι σπεύδουν να προεξοφλήσουν ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υπαναχωρήσει στο Ασφαλιστικό «κατά το πρότυπο της περιόδου Γιαννίτση».

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ αντιπροσωπείες με ανώτερα στελέχη τους θα μετάσχουν και στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως.

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει τη δική του κινητοποίηση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά.

Για την Τετάρτη έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι όλων των Ενώσεων, oι γιατροί, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί. Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες και το προσωπικό του ιδιωτικού τομέα.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη και την Τετάρτη τα δικαστήρια και τα υποθηκοφυλακεία όλης της χώρας, λόγω της 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων.

Δείτε τι ισχύει για τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κάνοντας κλικ εδώ 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024