Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρατσιστική επίθεση με θύματα οκτώ Πακιστανούς στο Αιγάλεω

Ρατσιστική επίθεση με θύματα οκτώ Πακιστανούς στο Αιγάλεω

Ομάδα 25 ατόμων εισέβαλε σε σπίτι στο Αιγάλεω και τραυμάτισε σοβαρά οκτώ Πακιστανούς που διέμεναν εκεί. Από τους τραυματίες οι πέντε νοσηλεύονται με βαριά τραύματα. Σε ανακοίνωσή του, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών διερωτάται γιατί δεν επενέβη η Αστυνομία, δεδομένου ότι το ΑΤ βρίσκεται μόλις 700 μέτρα από τον τόπο της επίθεσης.

30

Ομάδα 25 ατόμων εισέβαλε σε σπίτι στο Αιγάλεω και τραυμάτισε σοβαρά οκτώ Πακιστανούς που διέμεναν εκεί. Από τους τραυματίες οι πέντε νοσηλεύονται με βαριά τραύματα.

Σε ανακοίνωσή του, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών διερωτάται γιατί δεν επενέβη η αστυνομία, δεδομένου ότι το αστυνομικό τμήμα βρίσκεται μόλις 700 μέτρα από τον τόπο της επίθεσης.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Γιατί το πρώτο πράγμα που βρήκαν να ρωτήσουν τους αιμόφυρτους μετανάστες όταν έφτασαν εκεί ήταν αν έχουν χαρτιά; Αυτά είναι μερικά από τα εύλογα ερωτήματα που μεταφέρθηκαν σε μετανάστες και Έλληνες ομάδας συμπαράστασης της Κίνησης Απελάστε το ρατσισμό, που επισκέφτηκε την Κυριακή 2/12 τους παθόντες

»Η νέα ρατσιστική επίθεση είναι η σοβαρότερη από όσες είδαν τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας. Προηγήθηκαν ανάλογα περιστατικά στου Ρέντη (7/10), πάλι κατά Πακιστανών, και σε διάφορα σημεία της Αθήνας στις 27/10.»

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, το επεισόδιο ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν ομάδα νεαρών άρχισε να προκαλεί τους μετανάστες με βρισιές.

Στη συνέχεια απαίτησαν να βγουν από το σπίτι με το πρόσχημα ότι είναι αστυνομικοί και, όταν οι Πακιστανοί δεν τους πίστεψαν, έφυγαν για να επιστρέψουν με ρόπαλα και σίδερα, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι, αλλά και γείτονες.

Οι παθόντες κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα Αιγάλεω.

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη «ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν πέντε Πακιστανοί» εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΤΕΔΚΝΑ ενώ υπογραμίζοντας ότι «είναι το τέταρτο περιστατικό βίας που σημειώνεται μέσα στο τελευταίο χρονικό διάστημα, γεγονός που προκαλεί αγανάκτηση και ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες της δυτικής Αθήνας».

Παράλληλα, η ΤΕΔΚΝΑ καταγγέλλει κάθε φαινόμενο ρατσιστικής βίας από όπου κι αν προέρχεται. Τη ρατσιστική επίθεση καταδίκασε επίσης η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024