Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σε ηλικία 72 ετών «έφυγε» ο Τζίμης Μακούλης

Απεβίωσε την Κυριακή στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ ο 72χρονος Τζίμης Μακούλης, ένας καλλιτέχνης που μας  γοήτευσε με το ταλέντο και τη φωνή του. Πρόκειται για έναν από τους γνωστότερους εκπροσώπους του ελαφρού τραγουδιού που αγαπήθηκεα πό το  ελληνικό.  

88

Απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 72 ετών ο Τζίμης Μακούλης, ένας καλλιτέχνης που με τα τραγούδια του είχε δώσει το στίγμα του στην ελληνική μουσική σκηνή και είχε γοητεύσει με το ταλέντο και τη φωνή του.

Ο Τζίμης Μακούλης ο οποίος πρόσφατα υπoβλήθηκε σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς, πέθανε τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου.

Ο τραγουδιστής έκανε τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα στο μουσικό θέατρο το 1948 τραγουδώντας έργα Ελλήνων συνθετών όπως ο Θεοφανίδης και ο Ιακωβίδης. Τότε ήταν που γνώρισε τις πρώτες του επιτυχίες και άρχισε να αποτελεί εκπρόσωπο του ελαφρού τραγουδιού.

Η φήμη του πολλές φορές ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας καθώς ξένοι καλλιτέχνες αναγνώρισαν τις ικανότητες και το ταλέντο του με αποτέλεσμα να κάνει μεγάλες επιτυχίες και τα τραγούδια του να γίνουν ευρέως γνωστά. Έζησε πολλά χρόνια στο εξωτερικό και συνεργάστηκε με τα πιομεγάλα ονόματα της εποχής.Το 1961 μάλιστα εκπροσώπησε την Αυστρία στη Γιουροβίζιον.

Ο Τζίμης Μακούλης είχε παίξει στο παρελθόν το ρόλο του συνθέτη αλλά και του στιχουργού. Ανάμεσα στις επιτυχίες που ερμήνευσε συγκαταλέγονται και τα τραγούδια: «Ένας φίλος ήλθε απόψε από τα παλιά», «Βίρα τις άγκυρες», «Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ» και «Είσαι ένας άγγελος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024