Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανοί πληρώνουν με το δάχτυλο χάρη σε ταμεία με σαρωτές αποτυπωμάτων

Γερμανοί πληρώνουν με το δάχτυλο χάρη σε ταμεία με σαρωτές αποτυπωμάτων

Εξαιρετικά δημοφιλές αποδεικνύεται στη Γερμανία ένα σύστημα που σαρώνει τα δακτυλικά αποτυπώματα του πελάτη και αφαιρεί το οφειλόμενο ποσό από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Δεκάδες σουπερμάρκετ, καντίνες και μπαρ δέχονται ήδη πληρωμές με το δάχτυλο.

36

Εξαιρετικά δημοφιλές αποδεικνύεται στη Γερμανία ένα σύστημα που σαρώνει τα δακτυλικά αποτυπώματα του πελάτη και αφαιρεί το οφειλόμενο ποσό από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Δεκάδες σούπερ-μάρκετ, καντίνες και μπαρ δέχονται ήδη δακτυλικές πληρωμές.

«Σχεδόν το ένα τέταρτο των πελατών μας πληρώνουν με τα δάχτυλο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Edeka, που εφάρμοσε πρώτη τη νέα τεχνολογία. Η Edeka έχει εγκαταστήσει σαρωτές σε 70 καταστήματά της και σχεδιάζει να επεκτείνει το σύστημα σε ακόμα 200.

Παραδόξως, ο νέος τρόπος πληρωμών αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. «Είναι θεόσταλτο δώρο για τους ηλικιωμένους πελάτες, καθώς δεν χρειάζεται να θυμούνται το PIN για να πληρώσουν με τραπεζικές κάρτες, ή να ψάχνουν τα γυαλιά ή τα μετρητά τους», εξήγησε εκπρόσωπος της IT Werke, της εταιρείας που ανέπτυξε το λογισμικό του συστήματος.

Για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία, οι πελάτες πρέπει να δίνουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα και να αφήνουν στο κατάστημα τη διεύθυνσή τους και τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Η τεχνολογία συναντά ωστόσο επιφυλάξεις για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων ή για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία αυτά για διαφημιστικούς σκοπούς.

Η IT Werke σκοπεύει τώρα να εγκαταστήσει σαρωτές και στις καντίνες των σχολείων. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρχει μια επιπλέον λειτουργία: οι γονείς θα μπορούν να εμποδίζουν αυτόματα τα παιδιά τους από το να αγοράζουν μη υγιεινά τρόφιμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024