Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για τα προβλήματα από τον καύσωνα και τις πυρκαγιές ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο ΥΠΕΣ

Για τα προβλήματα από τον καύσωνα και τις πυρκαγιές ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο ΥΠΕΣ

Για τα προβλήματα που προκάλεσε ο καύσωνας και για τις πυρκαγιές ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός από τον υπουργό Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση πρωτόγνωρη και εξέφρασε τη λύπη του για τους νεκρούς και τις ζημιές από τις διακοπές της ΔΕΗ.

38

Για τα προβλήματα που προκάλεσε ο καύσωνας και για τις πυρκαγιές ενημερώθηκε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε την κατάσταση «πρωτόγνωρη» και πρόσθεσε: «Είμαι υποχρεωμένος και το κάνω, γιατί είναι χρέος της Πολιτείας, να εκφράσω τη λύπη μου για όσους ήταν θύματα του καύσωνα. Κάναμε παν το δυνατό, αλλά πάντα η πολιτεία πρέπει να απολογείται σε αυτές τις περιπτώσεις για εκείνους που χάθηκαν από τις αιτίες του καύσωνα».

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι αν κάνει κανείς συγκρίσεις θα καταλάβει ότι υπάρχει τεράστια διαφορά σήμερα με το παρελθόν.

Ακόμη, εξέφρασε τη λύπη του για όσους ταλαιπωρήθηκαν από τις διακοπές της ΔΕΗ και για εκείνους που υπέστησαν ζημιά στις δουλειές τους και υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός κάνει καθετί το δυνατό για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε το προσωπικό της ΔΕΗ και τις δυνάμεις των Σωμάτων Ασφαλείας και κυρίως του Πυροσβεστικού Σώματος. Έκανε λόγο για τιτάνια προσπάθεια από όλους και σημείωσε πως σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές έχει σημασία όχι μόνο ο αριθμός τους, αλλά και το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο σημειώθηκαν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ανέφερε, υπάρχει στο Πήλιο και στα Δερβενοχώρια, όπου η δεύτερη περιοχή σχετίζεται και με τις γραμμές υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Σε ό,τι αφορά το σταθμό στο Ωραιόκαστρο, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι μέσω άλλων διόδων υπάρχει και θα υπάρξει παροχή ρεύματος, ανεξάρτητα από το χρόνο που θα χρειαστεί για να επισκευαστεί πλήρως ο υποσταθμός.

Ο υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε και τους πολίτες για τη συνδρομή τους και την ευαισθησία τους, χωρίς τη βοήθεια των οποίων, όπως ανέφερε, ούτε η πολιτεία θα μπορούσε να τα καταφέρει.

Πρόσθεσε ότι σήμερα είναι μια σχετικά δύσκολη ημέρα, καθώς μπορεί να φεύγει ο καύσωνας, αλλά λόγω των ανέμων υπάρχουν περισσότεροι κίνδυνοι για πυρκαγιές. Απηύθυνε έκκληση προς όλους να είναι προσεκτικοί, καθώς πολλές πυρκαγιές ξεκινούν από ασήμαντες αφορμές και λόγω καιρικών συνθηκών αποκτούν μεγάλες διαστάσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση ποια ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού για την κατάσταση και αν είναι ικανοποιημένος από τη λειτουργία της κρατικής μηχανής, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως ο πρωθυπουργός διακρίνεται για την υπευθυνότητα και την ψυχραιμία του και αυτό που ζητά από τους υπουργούς του είναι να είναι σε εγρήγορση για να τα πηγαίνουμε όλοι καλύτερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024