Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στον ΣΥΡΙΖΑ προσχώρησε η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας

Στον ΣΥΡΙΖΑ προσχώρησε η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας

Την εκτίμηση ότι ίσως βρισκόμαστε μπροστά στο κύκνειο άσμα του δικομματισμού εξέφρασε ο Αλ.Αλαβάνος σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την προσχώρηση της ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας) στον ΣΥΡΙΖΑ. Τις επόμενες μέρες στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

38

Την εκτίμηση ότι ίσως βρισκόμαστε μπροστά στο κύκνειο άσμα του δικομματισμού εξέφρασε ο Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την προσχώρηση της ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας) στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε ότι σε αυτές τις εκλογές θα συμπιεστούν τα δύο μεγάλα κόμματα και συγχρόνως εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτές οι εκλογές θα αποτελέσουν σταθμό στη μετεκλογική πορεία της χώρας.

Χαρακτήρισε σοβαρή τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή των δυνάμεων της κομμουνιστικής αριστεράς, όπως αυτό σηματοδοτείται από την προσχώρηση της ΚΟΕ, χαρακτήρισε το όλο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ δύσκολο, καθώς δεν υπάρχουν πανομοιότητες θέσεις και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το κοινό πρόγραμμα στόχων και παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Γλέζος από τους Ενεργούς Πολίτες χαρακτήρισε την προσχώρηση της ΚΟΕ στο ΣΥΡΙΖΑ «μήνυμα ισότιμης, χωρίς ηγεμονισμούς, εξαιρέσεις και αποκλεισμούς συμμετοχής αριστερών δυνάμεων στο ΣΥΡΙΖΑ» και απηύθυνε κάλεσμα και σε άλλες δυνάμεις που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς να πάρουν μέρος σε μια τέτοια συνεργασία, η οποία -όπως είπε- πλέον γίνεται σταθερή, μονιμοποιείται και παύει να είναι ευκαιριακή και περιστασιακή.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπανιάς από την ΑΚΟΑ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ΚΟΕ υπήρξε ιδρυτικό μέλος στην πρωτοβουλία για τη συσπείρωση της Αριστεράς, βρέθηκε μαζί με τις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινούς αγώνες και η σημερινή της προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τη δυναμική του ενωτικού εγχειρήματος.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις στήριξης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ των κομμάτων του δικομματισμού, που ακολουθούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε μετεκλογικά σχήματα.

Εξάλλου, ο Ρούντι Ρινάλντι εκ μέρους της ΚΟΕ είπε ότι το πολιτικό πλαίσιο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στη σωστή κατεύθυνση και τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη συσπείρωσης των πλατύτερων δυνάμεων της Αριστεράς κατά του νεοφιλελευθερισμού και του δικομματισμού, που επιτίθενται στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρέπει να δείξει καμιά ανοχή ούτε να δώσει χώρο στις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επαναληφθεί ένας εσωτερικός εμφύλιος, δεν πρέπει να διαψευσθεί ο κόσμος που βλέπει με θετικό τρόπο τις εξελίξεις στην Αριστερά».

Τέλος, ο Γιάννης Μπανιάς διευκρίνισε ότι το γεγονός μη επίτευξης συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους οφείλεται στο ότι αρνήθηκαν να δεσμευτούν εκ των προτέρων όσον αφορά τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας και επιφυλάχθηκαν μετεκλογικά να συγκαλέσουν έκτακτο συνέδριο του κόμματός τους, προκειμένου να αποφασίσουν γι αυτό το ζήτημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024